Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Vanvlitu revolveraški obračun protiv Bogdana; Vučević u MVP modu - 36 poena i 17 skokova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 04:42

Srpski bek ubacio četiri trojke u porazu Atlante od Toronta i meč završio sa 18 poena, pet asistencija i po četiri skoka i ukradene lopte

Bogdan Bogdanović ušao je u seriju dobrih partija po povratku na teren, svezao je pet utakmica na kojima je imao dvocifren poenterski doprinos. Ali, novo kvalitetno šutersko izdanje srpskog beka nije potkrepljeno i Atlantinim trijumfom, pošto je Toronto udario petu uzastopnu recku - 125:114.

Od svih timova u istočnoj konferenciji u najboljoj formi su Toronti Reptorsi. Uhvatili su zalet i opasno su se približili Bruklin Netskima, koji drže šestu poziciju. Želi kanadski predstavnik u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu da izbegne igranje plej-ina i da direktno uleti u plej-of. Zauzeo je Toronto dobar kurs.

Izabrane vesti

Preskočio je Paskal Sijakam početak sezone, izbacila ga je povreda ramena iz stroja. Nije se košgeterskoj mašini odmah vratio osećaj, bilo je Sijakamu potrebno vreme da dođe do 30+ brojki, a protiv Atlante je izjednačio ovosezonski rekord iz duela sa Milvokijem. Ubacio je Sijakam 33 poena obema ekipama. Stao je nadomak dabl-dabla protiv Hoksa, nedostajao mu je jedan skok. Sjajno je šut služio Sijakama, gađao je trojke 3/3, ali je u tom segmentu prednjačio Fred Vanvlit.

Ispalio je Vanvlit čak 10 dalekometnih hitaca, pogodio je pet trojki, bio je najbolji trojkaš i trijumfu Toronta doprineo je sa 26 poena, 11 skokova i četiri podeljene asistencije. Uz Vanvlita odlično trojkaško veče imao je Bogdan Bogdanović, koji je van linije 7,24 pucao 4/9. Od povratka na teren Bogdan je treći put postigao 18 poena i jedino je u duelu sa Bostonom bio efikasniji kada je stigao do 19 poena.

Atlanta je u četvrtu četvrtinu kročila sa dvocifrenim zaostatkom - tako ju je i okončala. Nije smogla snage da se vrati u meč, uvede ga u neizvesnu završnicu i upiše drugu pobedu u februaru. Reptorsi su sveli Trea Janga na 22 poena, 13 asistencija i šest skokova, a Deandrea Hantera i Džona Kolinsa na 23 poena.

Nikola Vučević teroriše rivale pod košem , prelazak u Čikago ispostavio se kao pun pogodak. Nametnuo se crnogorski centar kao jedna od glavnih napadačkih opcija u Bulsima i iz kola u kolo beleži izvanredne brojke. Vučević je protiv Indijane odigrao meč sezone, poveo je Čikago do 33. trijumfa - 122:115.

Čikago je glavni u Istočnoj konferenciji, zaseo je na prvu poziciju. Vrti se igra Čikaga oko Nikole Vučevića i Demara Derozana, a upravo je taj dvojac došao glave Indijani. Zatrpali su koš Pejsersa, kojima ni fantastčni Karis Levert sa 42 nije omogućio da izbegnu treći ovosezonski poraz od Bulsa.

Briljirao je Nikola Vučević, predvodio je listu strelaca kod Čikaga sa 36 poena, a dodao je i 17 skokova i četiri asistencije. Iz igre je šutirao 16/21. Skoro svaku loptu koju je uputio ka košu prošla je kroz mrežicu. Mučio se samo na liniji penala. Derozana nije služio šut za tri poena, ali je uprkos tome stigao do učinka od 31 poena.

NBA LIGA - REZULTATI:

Subota 

Šarlot - Klivlend 101:102

/Rozijer 24 - Alen 29/

Detroit - Boston 93:102

/Bej 21 - Tejtum 24/

Indijana - Čikago 115:122

/Levert 42 - Vučević 36/

Toronto - Atlanta 125:114

/Sijakam 33 - Hanter 23/

San Antonio - Hjuston 131:106

/Džonson 28 - Kristofer 23/

Denver - Nju Orleans 105:113

/Jokić 25 - Džons 25/

Juta - Bruklin 125:102

/Mičel 27 - Tomas 30/

Portland - Oklahoma 93:96

/Simons 19 - Dort 23/

Dalas - Filadelfija (u toku)

23.00: Orlando - Memfis



tagovi

Bogdan BogdanovićTre JangNikola VučevićFred VanvlitAtlanta HoksČikago BulsToronto ReptorsIndijana PejsersNBA ligaKaris Levert

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara