Screenshot
Screenshot

Varničilo i u Španiji, Dani Dijez iz Baskonije suspendovan na dve utakmice zbog udaranja protivnika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 17:14

Španski košarkaš je burno odreagovao i zaradio zabranu nastupa na dve naredne utakmice, a isto se proveo i inicijator incidenta

Pored velikog preokreta Partizan Mozzart Beta, peti večiti derbiju u tekućoj sezoni obeležio je i incident nakon poslednjeg zvuka sirene. Matijas Lesor je nasrnuo na Filipa Petruševa, a ABA liga ga je na kraju kaznila sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra.

Slična situacija dogodila se i u ACB ligi, na susretu između Baskonije i Granade. Doduše usred utakmice (mada je varničilo i u Beogradu početkom poslednje deonice između dvojice centara). Dani Dijez je zaradio isključenje, a potom i dva meča suspenzije.

Izabrane vesti

Šta se dogodilo? Postavio se košarkaš Baskonije u blok, naleteo je Ljuis Kosta i poslao ga na parket. Kada se Dijez pridigao, Kosta mu je prišao i pljesnuo ga po obrazu. Usledila je žustra reakcija.

Krilni košarkaš tima iz Vitorije je udario šamar protivniku, Kosta je to iskoristio da se teatralno "prospe" na parket i odmah su odreagovale sudije. Tehnička, pa gledanje snimka i potom isključenje za obojicu.

Na kraju su i Dani Dijez i Ljuis Kosta kažnjeni sa po dve utakmice suspenzije i propustiće mečeve 23. i 24. kola ACB lige.

"Razumem da su to shvatili kao napad, ali nije bio. Klub smatra da je kazna prevelika, posebno jer se radi o igraču koji nikada nije imao problem, koji je obrazovan i nijednom nije isključen. Odlično se ponaša i komunicira sa sudijama", rekao je trener Granade Pablo Pin.

Potom se zapitao, da li bi igrači većeg renomea isto prošli?

"Ne znam da li bi Mirotić ili Rudi dobili dve utakmice. Ljuis je u problemu i ovo je velika šteta za njega i za klub koji ostaje bez važnog igrača", zaključio je Pin.


tagovi

BaskonijaGranadaDani DijezACB liga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara