Vasilis Spanulis (©Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović)
Vasilis Spanulis (©Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović)

Vasilis Spanulis: Mega Mozzart je fabrika talenata, veruje joj cela NBA liga

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.02.22. | 10:09

Legendarni grčki as nahvalio i menadžera Miška Ražnatovića

Beograd domaćin kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige, Mega Mozzart kao učesnik takmičenja domaćin legendarnom grčkom asu Vasilisu Spanulisu. A on sam, oduševljen onim što radi klub Miodraga Ražnatovića.

On je moj agent, veoma sam zahvalan, jer smo imali sjajnu saradnju 20 godina. Ta naša saradnja prevazilazi poslovni odnos, postali smo kao porodica, veoma smo bliski prijatelji. On je sa Megom napravio neverovatnu stvar. Fantastično se radi sa mladim igračima iz čitave Evrope. Ova dvorana je fabrika košarkaških talenata. Svi NBA timovi sada imaju veliko poverenje u ovaj klub. Žele da gledaju njihove treninge, da prate njihove igrače. Sada svi znaju da Mega fantastično radi sa mladima, da su među najboljim klubovima u tom segmentu i da će tu uvek pronaći veoma perspektivne igrače“, kaže za Megin sajt Spanulis, koji će u Beogradu kao trener voditi selekciju „U18 Next Generation Team Belgrade“, sastavljenu od talenata iz više zemalja.

Izabrane vesti

Znači li to da ćemo ga u budućnosti gledati kao trenera?

Videćemo. To je nešto o čemu razmišljam, što mi se zaista dopada, pa ćemo videti“.

17.00: (1,35) Grčka (16,0) Turska (3,50)

Jedno je sigurno, iako je prošle sezone završio igračku karijeru – jer se kako sam kaže zasitio toga i pride ostvario sve, pa i više od svojih snova – Spanulis neće tek tako napustiti košarku.

Košarka mi je u krvi. Moja porodica mi je na prvom mestu, a odmah posle nje je košarka. To je nešto što ja mnogo volim, košarkom sam zaražen kao nekim virusom još od malih nogu i zbog svega toga želim nešto i ja košarci da vratim. Imam veliku želju da podelim svoje znanje i iskustvo. Još ne znam na koji način će to biti, ali svakako želim da na neki način ostanem u košarci i da joj vratim deo onoga što je ona meni dala“.

A dala mu je zaista mnogo, pa populani Bili ne želi ni da izdvaja koji mu je uspeh ili titula najdraža.

Znate kako kažu, one su mi kao deca, pa ne mogu da ih odvajam i da kažem da neku volim više. Svi trofeji su u tom trenutku moje karijere bili veoma važni, zato su mi svi podjednako i veoma dragi“.

Mnogi su osvojeni u saradnji sa srpskim igračima, mnogi protiv njih. Pa kad se seti svih tih okršaja, može li Spanulis da kaže ko mu je najteži protivnik iz Srbije?

Ne bih mogao da konkretno odgovorim na to pitanje. Mogu samo da kažem, da su srpski košarkaši veoma inteligentni. da su uvek bili veoma utrenirani i snažni. Veoma dobro znaju košarku, što i ne čudi jer je Srbija zemlja košarke. Uvek je bilo teško kada sam igrao protiv njih“.

Za kraj, kad kaže Beograd pomisli?

Košarkaška fabrika, dobri ljudi, narod sličan nama Grcima. Uvek mi je zadovoljstvo da dođem ovde i sa mnogo ljubavi svaki put posećujem Beograd“.

Kao uspomenu na ovu posetu, generalni menadžer Mega Mozzarta Goran Ćakić je uvaženom gostu darovao specijalni poklon, dečje dresove Mege sa imenima šestoro dece Vasilisa Spanulisa.



tagovi

Vasilis SpanulisMega Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara