Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Vatromet Hardena – 45 poena i trojka za preokret! Fila može i bez Embida, Boston pao u ludoj završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.05.23. | 04:27

Brada kao u najboljim danima...

Filadelfija se suočila sa velikim problemima na startu polufinalne serije Istočne konferencije – zbog povrede kolena otpao je za prvi meč Džoel Embid. Veća nedaća teško da je mogla da snađe Dok Riversa, ali i na to se prilagodila Filadelfija, trijumfovala u ludoj završnici i napravila brejk u Bostonu – 119:115!

Bolje nije moglo da počne za Filadelfiju, ni bolnije za Boston. Plesala je iznad ambisa, jedan loš potez i – završila bi u provaliji. Boston je obigravao oko nje, ali je nije gurnuo. I za to je surovo kažnjen. Nije uspeo iz igre da izbaci Džejmsa Hardena i Tajrisa Meksija, sačuvali su se od ličnih grešaka, pa je Brada imao završnu reč: trojkom je okrenuo naglavačke dvoranu i potpisao poraz Seltiksa.

Izabrane vesti

Džejms Harden je glavom bez obzira pobegao iz Bruklin Netsa i definitivno sreću pronašao u Filadelfiji. Praktično u komšiluku. Ponovo je onaj stari, kao u najboljim danima zatrpao je koš protivnika. U odsustvu Džoela Embida bio je prva violina, fokus je sa građenja akcija i razigravanja saigrača prebacio na poentiranje i odigrao daleko najbolji meč ove sezone.

Ubacio je čak 45 poena Bostonu na startu polufinalne serije! Pucao je iz svih oružja, a najjače su mu bile – trojke. Fenomenalno ga je služila dalekometna paljba, isporučio je sedam trojki od kojih je najznačajnija bila ona poslednja. Osam sekundi pre kraja ugasio je zvuk u dvorani. Digao se na šut, zamrsio mrežicu i ugasio Bostonu. Pol Rid ga je samo dotukao sa linije penala.

Filadelfiju je izvanredno krenuo šut, sve vreme držala je visoke procente za tri poena i na koncu stigla do 17 trojki. Gotovo svaku drugu gosti su pogodili, opstali su zahvaljujući trojkama i zabašurili loše izdanje u odbrani. Napad je funkcionisao, ali u odbrani nije to – to bez Džoela Embida. Kandidat za MVP nagradu menja opis ekipe, ne bi se bekovi Bostona tako lako šetali kroz reket.

Većinu poena Seltiksi su postigli upravo na taj način – provlačili su se kroz reket i lagano poentirali. Bilo naslanjanjem lopte na tablu, bili zakucavanjima. Sve dok Filadelfija nije pronašla kakav-takav lek i nekako isterala bekove, grabio je Boston ka pobedi. Vukao ga je Džejson Tejtum, on je i dao poslednje poene za domaćina. Nije mu zadrhtala ruka na liniji penala. Međutim, onda se ukazao Džejms Harden i sve je palo u vodu.

Briljantna partija Džejsona Tejtuma je poništena, ništa mu neće značiti 39 poena koje je ubacio. Najbolji uz Tejtuma u ekipi Bostona bili su Džejlen Braun sa 23, odnosno Malkolm Brogdon sa 20 poena. U pojedinim trenucima najbolji šesti igrač NBA lige pravio je strahovite probleme Filadelfiji, ali na sve su imali odgovor Džejms Harden i Tajris Meksi, strelac 26 poena.

NBA LIGA - PLEJ-OF:

Utorak

Boston - Filadelfija 115:119 /1:0 u seriji/

/Tejtum 39 - Harden 45/

Denver - Finiks (u toku) /1:0 u seriji/



tagovi

NBA ligaNBA plej-ofFiladelfija SeventisiksersBoston SeltiksDžejms HardenTajris MaksiDžejson Tejtum

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara