Važno je da te zovu Sale...

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 09:46

Počinje plej-of Evrokupa

Posle gotovo mesec dana pauze, vreme je za početak plej-ofa Evrokupa! Jedan izraziti favorit (Lokomotiva Kubanj), tri ekipe koje će vrebati iz prikrajka (Bajern, Darušafaka i Uniks) i četiri autsajdera u pomenutoj konkurenciji (Gran Kanarija, Zenit, Budućnost, Ređo Emilija).

Neumoljivo gaze izabranici Saše Obradovića i pravo čudo trebalo bi da se desi, a da ne preskoče Gran Kanariju i rutinski se plasiraju u polufinale, uprkos činjenici da na premijerni susret nokaut faze dolaze nakon dva vezana poraza u VTB ligi (CSKA kod kuće i Uniks na strani). Serija od 16 uzastopnih pobeda u Evrokupu ove sezone - drugi najduži niz u istoriji takmičenja - nedvosmisleno potvrđuje da je Lokomotiva sve nišanske sprave usmerila ka drugoj tituli u Evrokupu, odnosno plasmanu u Evroligu naredne sezone. Vredi napomenuti da je Lokomotiva najjača odbrana sa 69,1 primljenim poenom u proseku, dok je Gran Kanarija najefikasnija sa 89,5 postignutih poena.

Izabrane vesti

Na papiru najlakši zadatak nalazi se pred Darušafakom, koju predvodi MVP prvog dela i dugogodišnji član istanbulskog predstavnika Skoti Vilbekin sa 16,6 poena u proseku, da bi mu se u Top 16 fazi priključio kombo bek Hauard Sent-Ros koji sa 10,8 poena, 5,5 skokova, 4,7 asistencija i 2,8 ukradenih lopti po meču pružio ogromnu pomoć do prve pozicije u Grupi E. Da je kec s hendikepom u Folksvagen Areni jedino logično rešenje, svedoče i četiri poraza Budućnosti na strani pred nokaut fazu Evrokupа.

Bajern i Uniks će prvi put u istoriji odmeriti snage. I jedni i drugi na četvrtfinalni obračun stižu posle serija pobeda, ali ne treba zaboraviti da tim srpskog selektora Aleksandra Đorđevića nijednom nije poklekao u Minhenu. Rusi su nešto iskusniji, budući da su 2011. godine osvojili Evrokup, a u dve od tri minule sezone stizali do polufinala. Ipak, trenutno je situacija drastično drugačija i jasno je zbog čega Bajern s oreolom favorita dočekuje sastav iz Kazanja.

Zanimljivo bi moglo da bude u Ređo Emiliji, gde istoimeni domaćin dočekuje Zenit na zatvaranju prve etape plej-ofa. Ređo Emilija je na vrhu liste najneefikasnijih ekipa u Evrokupu, ali u svojim redovima ima prvog strelca takmičenja Amedea dela Valea (18,6 poena prosečno). Sa druge strane, Rusi su prepoznatljivi po brzoj košarci, na veliki broj poena, o čenu svedoče 88,2 postignuta poena (najviše u Top 16 - 91,5) i 87 primljenih.

EVROKUP - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak
18.00: (1,25) Lokomotiva Kubanj (17,0) Gran Kanarija (4,40)
18.15: (1,15) Darušafaka (20,0) Budućnost (6,00)
20.30: (1,80) Ređo Emilija (14,5) Zenit (2,15)
20.30: (1,30) Bajern (16,0) Uniks (3,90)

Foto: MN Press / Bayern Munich


tagovi

EvrokupBajern MinhenKK Lokomotiva KubanjGran KanarijaDarušafakaBudućnost PodgoricaReđo EmilijaKK ZenitAleksandar ĐorđevićSaša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara