Vilbekin iz Fenera (©MN Press)
Vilbekin iz Fenera (©MN Press)

Veče gostiju u Evroligi: Fener prodisao sa Šarasom, PAO nastavio seriju u Milanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 22:42

Lak trijumf Monaka u Minhenu – 91:80

Izgleda da je bilo do trenera. Da nešto nije štimalo na relaciji Dimitris Itudis – tim Fenerbahčea. Jer, čim se desila promena trenera, turski sastav je prodisao.

Šarunas Jasikevičijus je seo na klupu i vratio Fener na pobedničku stazu. Njegova treća evroligaška utakmica i treća pobeda. Posle Monaka i Žalgirisa, ispred žuto-plavih pala je večeras i Alba – 91:82.

Izabrane vesti

Dobro, činjenica je da ni Alba, kao ni prethodno Žalgiris, nisu prejaki rivali, u lošoj su formi, pa nisu to sad pobede od kojih se pada u nesvest. Ali, jedna po jedna, vraća se samopouzdanje ekipi, Fenerbahče se penje na tabeli i bez dileme postaje opasniji i za rivale koji mu slede.

Alba se dobro držala samo četvrtinu i po, vodila je sve to vreme, najviše sa devet razlike (35:26), a onda je sastav iz Istanbula ubacio u brzinu više. U trećem delu meča Fener je otišao na dvocifrenu prednost i rutinski je priveo meč kraju.

Skot Vilbekin je sa 20 poena predvodio žuto-plave, dok je Marko Gudurić za osam poena ostvario samo dva poena i po skok i asistenciju.

Na pobednički put vratio se i Monako posle dva uzastopna poraza. I Francuzi su slavili usred Nemačke, pošto su bili bolji od Bajerna sa – 91:80.

Samo što u Minhenu nije bilo rezultatske klackalice ni na početku. Monako je otvorio meč sa 11:2 i prednost do poluvremena uvećavao do 15 poena nakon 20 minuta igre (46:31). Iako je razlika u trećem delu išla i do 20 poena, desio se veliki pad u igri francuskog tima, koji je Bajern iskoristio da smanji zaostatak na samo „minus pet“ (65:60).

Predah pred početak poslednje deonice je dobro došao Saši Obradoviću i njegovim pulenima, odbijen je napad Bajerna i Monako je lagano priveo utakmicu kraju.

Naravno, Majk Džejms je bio ponovo najefikasniji u sastavu Monaka sa 28 poena. Kod Bajerna je Vladimir Lučić proveo na terenu 20 minuta, ali sa skromnim učinkom od dva poena, dva skoka i asistenciju.

Maestralno veče za gostujuće timove upotpunio je Panatinaikos. Sa njegovim trijumfom u Milanu to je 6/6 za goste večeras!

Atinjani su pobedom nad Olimpijom iskočili iznad Partizana na tabeli – 76:68. Italijani su ostali u donjem delu tabele, sa učinkom koji može da zabrine i navijače i čelnike kluba.

Tvrd meč se igrao u Milanu, domaćin je imao osam razlike u prvoj četvrtini (21:13), pa PAO isto toliko u drugoj (32:24), dok je posle 20 minuta igre bilo – nerešeno (41:41).

Do kraja utakmice Olimpija je samo jednom povela sa dva razlike, Grci su sve vreme imali prednost, ali koja nije prelazila sedam poena. Na semaforu je bilo tačno četiri minuta kada je rezultat poslednji put bio nerešen – 65:65.

Loptu je u ruke preuzeo Kendrik Nan i maltene sam odveo Panatinaikos do pobede.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Nan sa 17 poena, jedan manje je ubacio Lesor, dok je Vildoza postigao samo dva poena. Kod Olimpije 13 poena Šildsa.

EVROLIGA – 16. kolo

Četvrtak:

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 92:98

/Boldvin 22 - Teodosić 27/

Valensija - Virtus Bolonja 79:71

/Džons 17 - Šengelija 15/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet 91:75

/Musa 23 - Kaboklo 18/

Petak:

Anadolu Efes - Baskonija 80:87

/Larkin 23 - Hauard 28/

Žalgiris - Barselona 80:85

/Birutis 18 - Laprovitola 18/

Asvel - Olimpijakos 73:85

/Li 16 - Kenan 19/

Alba Berlin - Fenerbahče  82:91

/Braun 15 - Vilbekin 20/

Bajern - Monako 80:91

/Fransisko 21 - Džejms 28/

Olimpija Milano - Panatinaikos 68:76

/Nan 17 - Šilds 13/




tagovi

EvroligaKK PanatinaikosKK MonakoKK FenerbahčeŠarunas JasikevičijusOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara