Milivoje Jovčić (MN Press)
Milivoje Jovčić (MN Press)

Večiti tražili ekspertizu, arbitar Jovčić ne želi da im sudi

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 22:23

Nezadovoljstvo na obe strane

Ni ova plej-of serija između Crvene zvezde i Partizana neće proći bez tenzija.

Posle drugog meča finalne serija ABA lige, nezadovoljstvo je prisutno na obe strane?!

Izabrane vesti

Iz oba tabora večitih su nezadovljni suđenjem i zatražili su ekspertizu od sudijske komisije regionalnog takmičenje. U Partizanu su pogotovo razočarani arbitražom crnogorskom sudije Igora Dragojevića, dok Zvezda posebno zamera što Zagorcu nije dosuđen nesportski faula 11 sekundi pre kraja meča posle prekršaja nad Ivanovićem.

Nezavisna komisija u tročlanom sastavu na čelu sa Sašom Maričićem bi sutra ili najkasnije prekosutra trebalo da dostavi rezultate ekspertize i da objasni odluke sudijek trojke Belošević, Majkić, Dragojević kojima su večiti nezadovoljni.

Da su tenzije i pritisci velike, govori i to što je srpski arbitar Milivoje Jovčić rešio da se povuče iz finalne serije i ne želi da deli pravdu večitima. On je bio delegiran kao član sudijske trojke za eventualni četvrti meč finalne serije ali je već obavestio nadležne da se povlači i da neće suditi ako do tog četvrtog meča i dođe.

Crvena zvezda je izrazila i nezadovoljstvo što će treći meč serije u sredu suditi slovenački arbitri Matej Boltauzer i Milan Nedović sa kojima do sada nije imala dobra iskustva podsećajući na finale iz prošle sezone i nedavani polufinalni meč protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani posle kojeg je takođe zatražena ekspertiza.

Podsetimo, Crvena zvezda je iskoristila prednost domaćeg parketa u prva dva meča finala i vodi 2:0 u pobedama. Za idbranu titule joj je potrebna još jedna pobeda. Sledeći meč se igra u sredu a domaćin je Partizan. Ako i crno-beli iskoriste prednost domaćeg parketa, biće domaćini i u četvrtom meču serije a onda bi se sve rešavalo u petoj utakmici čiji domaćin bi opet bila Zvezda.


tagovi

Milivoje Jovčić

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara