Džon Vol na klupi Roketsa (Foto: AFP)
Džon Vol na klupi Roketsa (Foto: AFP)

Velika karijera vene: Povrede učinile svoje, Džon Vol i zdrav propušta sezonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 14:10

Kako stoje stvari, 31-godišnji košarkaš će provesti tekuću takmičarsku godinu van prvog tima Hjustona

Šteta. Oduševljavao je Džon Vol još u sredonjoškolskim danima, pa na koledžu, a potom i u NBA ligi u koju je stigao kao prvi pik sa drafta. Plenio je brzinom, atletskim sposobnostima i veštinom, a onda su došle povrede. Sada je zdrav, ali sedi na klupi Hjuston Roketsa, koji pokušavaju da mu pronađu novo uhlebljenje - bezuspešno. Zbog toga, prema navodima Adrijana Vojnarovskog, Vol će najverovatnije presedeti tekuću sezonu.

01.00: (1,75) Filadelfija (12,5) Toronto (2,30)

Izabrane vesti

Deset godina je proveo u dresu Vašington Vizardsa, koji nisu imali dilemu 2010. godina kada su izašli na draft. Poslednje dve ipak neće pamtiti po dobru. Pre toga je uspeo da postane igrač Ol-star kalibra (pet Ol-star nastupa), bio je i član druge defanzivne petorke lige, trećeg najboljeg tima, a 2014. godine i šampion u atraktivnom zakucavanju. Za to vreme uspeo je da postane i daleko najbolji asistent u istoriji franšize iz glavnog grada SAD, igrač sa najviše ukradenih lopti ikada i četvrti najbolji strelac.

U Teksas je stigao u trejdu za Rasela Vestbruka, minule sezone umeo da zablista na momente, ali je ubrzo postalo jasno da je od jednog od najatraktivnijih igrača NBA ostala samo senka. Tokom leta je pristao da bude odstranjen iz ekipe, kako bi mlađi igrači dobili prostor i kako bi uprava na miru mogla da mu pronađe novu destinaciju. Nije uspela iz prostog razloga što Volu ove sezone sleduje 44.310.840 dolara na ime ugovora.

To, naravno, niko nije spreman da plati. Zato je 31-godišnjem plejmejkeru jedino preostalo da eventualno pristane na otkup ugovora sa Roketsima i potom potpiše novu saradnju sa zainteresovanim timom. Svestan da će dobiti daleko manje novca. Na to nije spreman. Odbija i da se odrekne opcije za narednu sezonu, koja bi mu donela čak 47.366.760 dolara.

Dakle, malo je opcija ostalo plejmejkeru koji je donedavno u dresu Vizardsa žario i palio najjačom ligom na svetu. Sva je prilika da će tekuću sezonu presedeti i odluku o nastavku karijere pomeriti za naredno leto. Poslednji put je na parket kročio u aprilu, a sezonu za nama je okončao sa više nego respektabilnih 20,6 poena, 6,9 asistencija, 3,2 skoka i 1,1 ukradenu loptu po meču. Ima još Vol šta da ponudi, ali ne za novac koji trenutno prima.


tagovi

Hjuston RoketsDžon Vol

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara