Dino Radončić (©Starsport)
Dino Radončić (©Starsport)

Velika šansa za Dina Radončića: Seli se u Minhen kod Pabla Lasa

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 21:09

Krilni košarkaš iz Crne Gore na pragu Bajerna

Obećavao je Dino Radončić dok se kroz omladinske kategorije i B tim probijao do seniorskog sastava Real Madrida. Debitovao sa samo 16 godina i devet meseci starosti. Ipak, nije uspeo da zadrži taj pravac, selio se po pozajmicama, a povreda ga je minule sezone sprečila da ostavi dublji trag u Saragosi.

Ipak, izgleda da bi mogao da dobije idealnu priliku da vrati karijeru na pravi put. I to kod čoveka koji mu je i omogućio da debituje u dresu Blankosa - Pabla Lasa. Kako španski Enstesando prenosi, Radončić je na pragu dogovora sa minhenskim Bajernom.

Izabrane vesti

Krilni košarkaš iz Crne Gore je debi kod Lasa upisao još u oktobru 2015. godine i postao sedmi igrač iz akademije kojem je španski stručnjak ukazao šansu u prvom timu posle Danija Dijeza, Alberta Martina, Vilija Ernangomeza, Jonatana Bareira, Luke Dončića i Santijaga Juste.

Ipak, nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu u ekipi, iako je bio član sastava koji je 2018. osvojio Evroligu, te ga je Real, kao i brojne druge mlade igrače, poslao na kaljenje. Bio je u Burgosu i Mursiji, nije izgleda pokazao dovoljno da mu Madriđani ukažu novu priliku, pa se leta 2019. i rastao sa Kraljevskim klubom, da bi se zadržao u Mursiji.

Posle sezone i po, iako je imao dvogodišnji ugovor, rastao se i sa Mursijom, te se preselio u Tenerife, ali samo na polusezonu. Usledila je i pandemija virusa korona, te je upisao samo pet nastupa za tim sa Kanara.

Potpisao je za Saragosu leta 2020, ali je ponovo završio na pozajmici. Ipak, odigrao je veoma dobro u dresu Gipuskoe, pa se vratio u matični klub i imao solidnu ulogu tokom sezone 2021/22. U prethodnoj mu se isprečila teška povreda: pretpro je prelom dve kosti u šaci tokom treninga i proveo tri meseca van stroja. Po povratku u tim je bio u drugom planu i upisao samo četiri nastupa za ekipu koja je jedva opstala u ACB ligi.

Sada će u saradnji sa čovekom koji ga dobro poznaje moći da se vrati na pravi put i dokaže koliko vredi na najvećoj pozornici.

Iako je napravio strašan potez postavljanjem Pabla Lasa na mesto šefa struke, Bajern dosad nije bio preterano aktivan na pijaci. Obelodanjeno je da će Nelson Veldeman i Danko Branković posle pozajmica u Čemincu i Megi biti priključeni prvom timu, a najavljeno je i nekoliko akvizicija, mada nijedna nije ozvaničena.

Novi članovi Bajerna bi trebalo da postanu Devin Buker i Karsen Edvards iz Fenerbahčea, kao i argentinski reprezentativac Leandro Bolmaro koji je drugi deo minule sezone proveo nastupajući za Tenerife.




tagovi

KK Bajern MinhenDino RadončićPablo LasoKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara