Kari (© AFP)
Kari (© AFP)

Veliki peh za Golden Stejt: Stefon Kari povredio rame, ne može da igra nekoliko sedmica

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.12.22. | 23:43

Problem za šampiona NBA lige

Upao je Golden Stejt u krizu, pobedio je samo jednu od poslednjih pet utakmica, tek je na desetom mestu tabele Zapadne konferencije NBA lige, igra očajno u gostima (dve pobede i čak 13 poraza) a u San Francisku su dodatno zabrinuti, jer će u narednom periodu morati bez najboljeg igrača, Stefona Karija.

Sjajnom šuteru je stradalo levo rame dva minuta pre kraja treće četvrtine utakmice sa Indijanom, u noći između srede i četvrtka, do kraja se nije vraćao na parket, a narednog dana snimak magnetnom rezonancom u Filadelfiji pokazao je da povreda ozbiljnije prirorde. Srećom, ne toliko teška da bi 34-godišnji košarkaš morao na operaciju, a dovoljna da ga odvoji od parketa.

Izabrane vesti

Golden Stejt nije napomenuo koliko će Kari odsustvovati, ali je Adrijan Vojnarovski, jedan od najuticajnijih novinara u Sjedinjenim Američkim Državama kad je NBA u pitanju, javio da Stef neće igrati nekoliko sedmica. Što jeste problem za Ratnike, s obzirom da im je sezonama unazad oslonac ekipe i u prošloj joj je predovio do još jednog prstena.

I u ovoj je tako. Stef Kari prosečno beleži 30 poena, iz igre šutira 50 odsto, a ubacuje 43,3 odsto šuteva za tri porena, uz 6,6 skokova i 6,8 asistencija po utakmici.


tagovi

Stefon KariNBA ligaGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara