Šarunas Jasikevičijus (©Star Sport)
Šarunas Jasikevičijus (©Star Sport)

Veliki preokret: Šarunas Jasikevičijus pred vratima Fenerbahčea!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 18:17

Govorilo se o mogućnosti da dođe Andrea Trinkijeri, ali...

Fenerbahče je u aktivnoj potrazi za novim trenerom posle rastanka sa Dimitrisom Itudisom, a iako se prvobitno Andrea Trinkijeri stavljao u pol poziciju da ga zameni specijalizovani košarkaški portal BasketNews donosi vest koja baca potpuno novo svetlo na celu situaciju - pred potpisom je Šarunas Jasikevičijus!

Tokom dana se govorilo najviše o Trinkijeriju, čak su neki izvori u evropskoj košarci pisali da je Jasikevičijus samo kratko bio ideja, ali BasketNews je i te kako merodavan, pogotovo još kada se uzme da je izvorno iz Litvanije, zemlje iz koje dolazi nekada jedan od najboljih plejmejkera Evrope.

Izabrane vesti

Novinar i urednik Donatas Urbonas piše da je Jasikevičijus na pragu potpisivanja ugovora na dve i po godine, s tim da je neizvesno da li će posao biti zaključen na vreme da popularni Šaras vodi ekipu već u petak protiv Monaka u Istanbulu.

Jasikevičijus je poput Trinkijerija bez posla od letos, kada se razišao sa Barselonom posle osvajanja šampionske krune u Španiji. Tokom tri godine u Blaugrani Šaras je osvojio dve titule prvaka Španije, dva Kupa kralja i bio učesnik Fajnal fora u sve tri godine. Ipak, svaki put je Barsa ostajala kratka za evropsku titulu, što je bio glavni cilj kluba.

Tokom 268 mečeva na klupi katalonskog velikana, Jasikevičijus je ostvario 204 pobede. Prethodno je bio trener Žalgirisa tokom četiri sezone, koji je 2018. u Beogradu odveo do trećeg mesta.

Fenerbahče je trenutno izvan zone četvrtfinala, sa skorom 6-7. Nalazi se u seriji od četiri poraza u svim takmičenjima, od toga dve u Evroligi, dok je u ponedeljak poražen od Efesa u prvenstvu.



tagovi

Šarunas JasikevičijusKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara