Džon Kolins (©AFP)
Džon Kolins (©AFP)

Veliki trejd Atlante, Bogdanović više neće deliti svlačionicu i teren sa Džonom Kolinsom

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 20:35

Hoksi napravili razmenu sa Jutom i dobili - Rudija Geja

Stigao je krajem minule sezone u redove Atlanta Hoksa Kvin Snajder i dugo se spekulisalo da li će bivši trener Jute Džez uticati na značajne promene u timu. Imao je nekoliko meseci da sagleda situaciju, Bogdan Bogdanović je dobio novi ugovor, a sada je napravljen još jedan veliki potez - klub je odlučio da se rastane sa Džonom Kolinsom, prenosi ESPN.

Pre svega sa njegovom platom od 78.000.000 američkih dolara za naredne tri godine. Jasno je da je to bio primarni cilj Jastrebova, s obzirom da su ga šalju u Jutu u zamenu za veterana Rudija Geja i budućeg pika druge runde. Trejd će biti zvaničan tek posle 6. jula.

Izabrane vesti

Juta tako dobija kvalitetnog visokog igrača koji bi mogao dobro da funkcioniše sa Laurijem Markanenom i Vokerom Keslerom u unutrašnjoj liniji.

S druge strane, Atlanta je spustila plate ispod poreza za luksuz i imaće najveći "izuzetak" za trejdove u ligi od 25.300.000 dolara, koji može da iskoristi za ugovor nekog igrača (u trejdu) samo u narednih godinu dana.

Američki mediji navode da je ovo samo početak stvaranja novog tima u Atlanti, te da je generalni menadžer Lendri Filds menjanjem Kolinsa za Geja samo dobio manevarski prostor. Uprava kluba želi ekipu sposobnu da ostvari visoke ambicije, te je Filds dobio odrešene ruke i dozvolu da ide i preko granice za luksuz kako bi Snajderu na raspolaganje stavio što bolji tim.

Odlazak Kolinsa takođe otvara mogućnost klubu da produži ugovore Dežontiju Mariju, Onjeki Okongvu i Sadiku Beju.

Džon Kolins je 2017. godine stigao u Džordžiju kao 19. pik nba NBA draftu i izrastao u jednog od najboljih krilnih centara na Istoku. Prosečno je beležio 15,8 poena i osam skokova tokom šest provedenih sezona sa Jastrebovima, a minule je beležio 13,1 poen i 6,5 uhvaćenih lopti. Jedan je od samo petorice igrača koji su u proteklih šest takmičarskih godina imao prosek od 15 poena i preko 55 odsto preciznosti iz igre, zajedno sa Nikolom Jokićem, Janisom Adetokunbom, Jonasom Valančijunasom i Domantasom Sabonisom.


tagovi

Džon KolinsRudi GejAtlanta HoksJuta Džez

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara