""
""

Veliko slavlje Ukrajine: Četa Majka Fratela na Mundobasketu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.13. | 16:17

Judžin Džeter i drugari ostvarili su istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Italija će sa Srbijom odmeriti snage i pokušati da dođe do poslednje vize za Španiju

Ukrajina ide na Svetsko prvenstvo! Četa Majka Fratela uspela je da ostvari još jednu veliku pobedu, koja im je obezbedila vizu za Španiju, a ovog puta pala je Italija - 66:58. Ukrajinci su igrama prikazanim na ovom prvenstvu pokazali da su apsolutno zaslužili ovakav plasman, dok će Azuri protiv Srbije tražiti poslednje mesto u Španiji.

Judžin Džeter još jednom je bio ključna figura u igri Ukrajine. Pobedi je doprineo sa 20 poena, dok velike zasluge idu i Vjačeslavu Kravtsov, koji je u poslednjoj četvrtini svojim defanzivnim akcijama sprečio protivnika da se rezultatski vrati i meč uvede u neizvesnu završnicu. Azuri su, s druge strane bili potpuno van sebe i bilo je više nego jasno da ih je poraz od Litvanije dosta poremetio. Marko Belineli je meč završio sa svega sedam poena i očajnim šutom iz igre (2/19 - 1/11 za dva, 1/8 za tri), a u stopu ga je pratio Alesandro Đentile, sa deset poena (4/11 iz igre). Čak ni Pietro Aradori, koji je ubacio 15 poena, nije imao baš neki šuterski dan (5/13 iz igre, 3/7 za dva, 2/6 za tri). 

Izabrane vesti

Ukrajina je samo tokom prvih 15 minuta bila u inferiornom položaju u odnosu na rivala, taćnije do rezultata 34:30 za Azure. U nastavku je viđena prava rezultatska klackalica sve do početka poslednje deonice. Tada je najveće iznenađenje ovog šampionata serijom 11:1 slomilo otpor Italijana i napravilo deset poena prednosti. U poslednja četiri minuta ušlo se kod rezultata 59:49, Italija je pokušala da se podigne i vrati, ali nije uspela. Šut sa distance je potpuno zakazao, a pod košem Ukrajine nalazio se fenomenalni Vjačeslav Kravtsov, koji je sa šest blokada poptuno zaključao svoj koš i nije dozvoljavao protivniku da priđe. 

Do kraja meča Ukrajina je bez većih problema odradila posao, uspešno odbranila gotovo sve napade rivala i odigrala taman toliko da se obezbedi istorijski uspeh - 66:58

Ukrajina će u borbi za peto mesto igrati sa Slovenijom. Meč je na programu u subotu od 21 čas, dok će Italija izaći na megdan Srbiji od 17.30.

--------------------------------------

ITALIJA – UKRAJINA 58:66 (17:13, 17:22, 14:16, 10:15)

Dvorana: Stožice
Gledalaca: oko 4.000

Italija: Aradori 15 (9sk), Đentile 10, Roseli, Vitali, Poeta, Meli 8 (8sk), Belineli 7 (6sk), Diner 2, Kuzin, Datome 11, Magro 2, Ćinćiarini 3

Ukrajina: Pustozvonov 8, Džeter 20, Mišula 8, Gliebov, Gladir 5 (6sk), Lipovijh 4, Natjažko 6, Zabiričenko 3, Kornijenko 3 (6sk), Zajtsev 3 (5sk), Pustovij, Kravtsov 6 (6sk, 6bl)

--------------------------------------

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Eurobasket 2013EvropaItalijaJudžin DžeterLuiđi DatomeMArko BelineliSlovenijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara