Venecija pregazila Budućnost u Morači!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 20:55

Domaćin se probudio tek kada su Italijani stekli 24 poena prednosti – 72:82

Vrlo neprijatno veče za Aleksandra Džikića i košarkaše Budućnosti u Morači! Podgorički ligaš praktično ništa nije izgubio porazom od Venecije (72:82), ali malo ko je očekivao da će Italijani gotovo rutinski slaviti pred 2000 ljudi u Morači.

Crnogorski prvak je u većem delu meča bio inferioran i nemoćan. Najbolje o tome govori činjenica da je samo jednom prišao na jednocifren zaostatak, i to kada je Marko Jagodić Kuridža postigao prve poene na meču – 2:10.

Izabrane vesti

Ključni čovek u redovima gostiju bio je Džordan Tiodor koji je lako probijao prvu liniju odbrane Đetića i vukao sve konce. Venecija je defanzivnim specijalima i promenom odbrane praktično izbacila Budućnost iz ravnoteže.

Italijani su pronašli rešenje za Džastina Kobsa, a na drugoj strani punili obruč iz svih pozicija. Džef Bruks je na startu drugog poluvremena povisio na 51:27 i praktično rešio pitanje pobednika. Bilo je jasno svima u dvorani da povratka nema, posebno što igrače Budućnosti nije služio šut spolja. Tim Aleksandra Džikića pogodio je samo jednu trojku u prvih 20 minuta.

Donekle je publiku probudio Vladimir Micov pošto je u trećoj deonici nanizao deset poena, posle isto toliko promašaja iz igre. Na sve to nadovezale su se trojke Perija i Petra Popovića. Imala je Budućnost devet poena minusa, ali je loše gradila reket. Dozvolila je Veneciji čak četiri ofanzivna skoka i svakoj priči je tu bio kraj.

EVROKUP - 13. KOLO

Utorak

Trento - Metropolitan 80:86

/Kerolajn 80 - Kamings 21/

Bursa - Promiteas 87:76

/Endrus 24 - Agravanis 19/


Sreda

Turk Telekom - Huventud 69:78

/Terel 17 - Tomić 19/

Budućnost - Venecija 72:82

/Rid 15 - Tiodor 15/

Ulm - Cedevita Olimpija (U TOKU)

Partizan - Andora u toku

Valensija - Virtus u toku

Odloženo

Hamburg - Lijetkabelis

Burg - Gran Kanarija

Lokomotiva Kubanj - Šlonsk

*** Kvote su podložne promenama


 


tagovi

Aleksandar DžikićVladimir Micov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara