""
""

Vesa Petrović za MOZZART Sport: Neka se sada svi plaše Srbije!

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.15. | 17:24

"Ni 27.000 Francuza neće biti prepreka ka osvajanju zlata", poručio je bivši reprezentativac

Jedan je od članova čuvene generacije koja je 9. septembra pre 14 godina osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu. Pred više od 12.000 vatrenih navijača Turske Jugoslavija pobedila domaćina i popela se na tron Evrope. Veselin Petrović se u razgovoru za naš sajt prisetio tih momenata, ali i najavio da bi taj uspeh mogao da se ponovi već ove godine u Lilu.
"Bila je čast biti u ekipi sa takvim pobednicima. To mora da se doživi. Mislim da je Bodiroga jednom prilikom izjavio da je to najubedljivija pobeda u finalima Evropskog prvenstva. Bilo je 12.000 Turaka i oko 100 naših, ako su uopšte mogli da nas vide. Mislim da ni ovim momcima neće biti problem 27.000 Francuza. Igraju u jakim timovima, navikli su na pritisak i imaju odličnog trenera", rekao je Petrović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Srbija je završila grupnu fazu Evropskog prventva ove godine kao prva u grupi sa pet pobeda, a bivši reprezentativac smatra da je igra naših Orlova na izuzetnom nivou.
"Igramo fenomenalno! Nadam se da ćemo nastaviti ovako do kraja i biti prvaci. Ne treba biti stručnjak pa primetiti da naša reprezentacija igra fantastično. Neverovatna je energija između igrača i to je glavna naša glavna prednost u odnosu na druge selekcije".

Posle grupne faze poznat je deo kostura u kom se nalazi Srbija. U osmini finala čeka nas Finska, a ako favoriti budu pobeđivali po planu sledeći protivnik je Hrvatska, a onda eventualno i Litvanija u polufinalu.
"Treba nastaviti u ovom ritmu. Nijedna ekipa nije za potcenjivanje, pa ni Finska. A mi ih sigurno nećemo potceniti. Hrvati imaju dobru ekipu sa dosta jakih individualaca. To može biti prednost, ali možete biti i problem. U svakom slučaju, naši košarkaši bi trebalo da gledaju svoju igru, a ne protivnike", smatra Petrović.

Košarkaš koji je u karijeri između ostalog nastupao za Vojvodinu, Partizan i Ostende smatra da je ključ uspeha u tome da se nastavi sa ovakvom energijom i da se ne gledaju pojednici već tim.
"Košarka nije tenis. To je timska igra. Mene oduševljava povezanost naših košarkaša. Mi smo prošle godine bili drugi u svetu. Ne treba da gledamo ko nam ide u susret. Oni treba da gledaju nas. Neka se sada svi nas plaše!", zaključio je Petrović.

Srbija, kao što smo rekli, u osmini finala Evrobasketa sastaje sa Finskom, a meč je na programu u nedelju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Veselin PetrovićSrbijakošarkaška reprezentacija SrbijeEvropaEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara