Jan Veseli i Nikola Jokić (©fiba.basketball)
Jan Veseli i Nikola Jokić (©fiba.basketball)

Veseli posle poraza od Srbije: Svi kažu da je Jokić spor, ali...

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 21:22

"Ne bih da kažem da idu po zlato, da ne ureknem, ali igraju odlično", rekao je bivši košarkaš Partizana i reprezentativac Češke

Drugi meč na Evrobasketu i druga pobeda Srbije. Nešto teže su izabranici Svetislava Pešića dobili Češku od Holandije, ali je opšti utisak da se ni u jednom trenutku u pitanje nije dovodio trijumf Orlova (81:68). Nikola Jokić je još jednom bio dominantan, susret okončao sa 18 poena i 11 skokova, što mu je donelo 30 indeksnih poena.

Novi košarkaš Barselone i ponajbolji igrač češke reprezentacije Jan Veseli imao je jedan od najtežih zadataka na svetu. Zajedno sa Odrejem Balvinom je imao zadatak da zaustavi dvostrukog uzastopnog MVP-a NBA lige.

Izabrane vesti

"Mnogo je jak, ima strašan pregled igre na terenu. Rešava i udvajanja, sjajno se kreće... Svi kažu da je spor - to možda sporo izgleda, ali je na terenu veoma brz. Nije bilo uopšte lako. Zadovoljstvo je igrati protiv njega. Uživao sam, davao sve od sebe, nije bilo lako, ali smo se pokazali kako treba", rekao je bivši igrač Partizana koji je i dan danas ljubimac crno-bele publike.

Smatra iskusni centar da Srbija može do visokog plasmana.

"Idu visoko, neću da kažem zlato da ne urekne, ali igraju odlično. Svi znaju svoju ulogu, koriste Jokića 200 odsto u svakom trenutku. U pik en rolu, lou postu - stvarno je neverovatan".

Češka posle uvodna dva kola nema pobedu, pa joj sledi velika borba za plasman u osminu finala.

"Vidim, naravno, ali potrebno nam je više fokusa. Da igramo kao treću četvrtinu večeras, od početka utakmice. Ne da gubimo 20 razlike, pa da jurimo", zaklučio je Veseli.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKošarkaška reprezentacija ČeškeNikola JokićJan Veseli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara