Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vesterman prihvatio manji ugovor i potpisao za Barselonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 16:20

Francuz će već večeras trenirati sa novim saigračima

Odužilo se, ali Leo Vesterman je ipak postao član Barselone. Kako piše "Mundo deportivo", Francuz koji je izvesno vreme bio slobodan igrač, pošto je raskinuo ugovor sa Fenerbahčeom, prihvatio je određene modifikacije ugovora koji je potpisao sa Barsom 20. decembra, što je omogućilo košarkaškoj sekciji katalonskog giganta da ga angažuje bez dodatnih troškova koji su bili van budžeta. Vesterman koji je jutros bio podvrgnut obaveznom lekarskom pregledu, potpisao je do kraja sezone, a već večeras će trenirati sa novim saigračima.

Njegov dolazak olakšaće posao Niku Kalatesu koji je praktično ostao usamljen na poziciji plejmejkera u Barseloni posle odstranjenja iz tima Tomasa Ertela.

Izabrane vesti

Bivšem plejmejkeru Partizana ovo je prvi klupski angažman u Španiji, ali neće mu dugo trebati da se prilagodi na igru Barselone s obzirom na to da odlično poznaje trenera Šarunasa Jasikevičijusa s kojim je sarađivao u Žalgirisu u dva navrata, odnosno u sezonama 2016-2017 i 2018-2019.

Barselona je, kako je navedeno, potpisala ugovor sa Vestermanom oko 20. decembra, ali zbog slučaja Ertel, ovaj transfer je ostavila po strani do sada, odnosno neposredno pred kraj roka za igrače koji prelaze iz jednog u drugi evroligaški tim.

Ertel bar za sada ostaje igrač Katalonaca na papiru. Prema pisanju katalonskog sportskog dnevnika, ne prihvata ponuđene uslove raskida saradnje, odnosno da mu Barsa isplati 1.200.000 evra, ali uz uslov da ne može da pređe u drugi španski tim, što je stopiralo njegove planove da već sada obuče dres Reala. Suočen sa ovakvim uslovom, Francuz i dalje odbija da prihvati raskid ugovora. Neće igrati, ali će dobiti pun iznos plate do kraja (pominje se suma od oko 1.500.000 evra).



tagovi

KK FenerbahčeKK BarselonaTomas ErtelLeo Vesterman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara