Luka Vildoza, Ben Bentil i Filip Petrušev (©MN Press)
Luka Vildoza, Ben Bentil i Filip Petrušev (©MN Press)

Vildoza i Petrušev: Unapred dobijene utakmice nas koštale plasmana u plej-of

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.04.23. | 19:50

"Ne zanimaju me glasine. Tek sam čuo te priče, ali nemam šta da kažem", rekao je Argentinac o spekulacijama da bi karijeru mogao da nastavi u Panatinaikosu

Košarkaši Crvene zvezde se spremaju za poslednji meč u Evroligi ove sezone. Najavljeno je da će tribine dvorane Aleksandar Nikolić biti pune, te će izabranici Duška Ivanovića imati snažan vetar u leđa protiv Fenerbahčea (četvrtak, 19.00).

Izabrane vesti

"Biće teško. Gledali smo video snimke o njima, čvrsta su ekipa, igraju sa niskim petorkama i u poslednje vreme veoma dobro. Odigrali su sjajno kod kuće protiv Efesa, ali očekujemo najbolje", rekao je Luka Vildoza.

Ovih dana su se pojavile priče o njegovom potencijalnom odlasku sa Malog Kalemegdana. Ponovo je povezivan sa prelaskom u Panatinaikos po okončanju sezone, uprkos demantima kako od strane grčkog kluba, argentinskog košarkaša, ali i njegovog agenta.

"Ne zanima me to. Tek samo čuo te priče, ali nemam šta da kažem", jasan je prvi Argentinac u istoriji Crvene zvezde.

Osvrnuo se i na učinjeno u tekućoj sezoni na evrosceni. Zvezda kolo pre kraja ligaškog dela ima učinak 16-17 i priliku da dođe do polovičnog bilansa, ali i rekordnog broja pobeda u novom formatu Evrolige.

"Imali smo dobru sezonu. Ako se sećate kako smo počeli, kada sam došao nije bila dobra situacija, nismo dobro igrali. Kada su Duško Ivanović i Fakundo Kampaco stigli značajno smo napredovali. Izgubili smo neke utakmice koje nije trebalo, tako je kako je. Sada moramo da budemo spremni za ABA ligu".

Iako je stigao sredinom decembra, Fakundo Kampaco nije mogao da pomogne ekipi sve do marta na najvećoj kontinentalnoj pozoronici, zbog zabrane registrovanja igrača koja je izrečena Zvezdi. Vildoza ipak smatra da je ekipa mogla bolje i bez njegovog zemljaka, što je i pokazala u prvom delu sezone.

"Bez Fakua samo imali 10 vezanih pobeda, igrali veoma dobro. Posle smo imali uspone i padove i nažalost ti padovi su nas koštali. Nisam ni ja igrao dobro, bile su te utakmice protiv Albe, Bajerna, Panatinaikosa... Ali šta je tu je".

Sledi borba za trofej u ABA ligi. Zvezdi su ostale još tri utakmice (dve odložene) i čeka kiks Partizan Mozzart Beta u borbi za prvo mesto na tabeli pred plej-of.

"Daćemo sve od sebe, kao i uvek. Očekujemo podršku navijača, trudimo se da napredujemo svakim danom. Pomoći će nam i naredna utakmica da podignemo samopouzdanje i osećamo se bolje", zaključio je Luka Vildoza, a medijima se potom obratio i Filip Petrušev.

PETRUŠEV: SVI VIDE KOLIKO JE EKIPA DOBRA I TALENTOVANA

Mladi centar se slaže sa Argentincem da su crveno-beli izgubili neke utakmice u kojima su važili za favorite.

"Svesni smo da smo mogli možda i lagano među osam. Protiv dobrih ekipa, kao što je Fenerbahče, igrali smo dobro tokom čitave sezone, pobeđivali... S druge strane, neke unapred dobijene utakmice smo gubili i to nas je na kraju koštalo, ali svi vide koliko je ekipa dobra, talentovana, ima kvalitet, tako da ostaje žal, ali idemo dalje".

Neće Filipu i drugovima manjkati motiva u 34. kolu elitnog takmičenja, a činjenica da Fener ima imperativ pobede, jer nije obezbedio plej-of, samo će utakmicu učiniti još zanimljivijom.

"Da odigramo što bolju utakmicu, kao tim pre svega i da nastavimo sa dobrim partijama u Evroligi, dižemo formu za završni deo sezone i da pobedimo, što da ne. Želimo da pobedimo možda koliko i oni i biće izuzetno takmičarska utakmica. Protiv takvih ekipa uvek želite da odigrate dobro i mislim da će biti spektakl".

Očekuju mladog centra Crvene zvezde dueli sa atletski sjajnom unutrašnjom linijom Fenerbahčea. Džonatan Motli ima odličnu debitantsku sezonu u Evroligi, a koliko su bitni za igru tima Dajšon Pjer i Najdžel Hejs Dejvis govori i činjenica da su u pobedi nad Anadolu Efesom proveli po 40 minuta na parketu.

"Generalno su atletski baš dobro. Izdvojio bih Pjera i Hejs Dejvisa, koji igrjau na tri - četiri, ali su manje-više ključni igrači. Igrjau mnogo unutra i to će biti glavna stvar koju treba da zaustavimo", zaključio je Filip Petrušev.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK FenerbahčeLuka VildozaFilip PetruševDžonatan MotliNajdžel HejsDajšon PjerFakundo KampacoDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara