Serđo Skariolo (MN press)
Serđo Skariolo (MN press)

Virtus omogućio Špancima da se u njegovom domu pripremaju za duel sa Italijom

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.10.22. | 13:25

Bolonjski klub se na ovakav potez odlučio kako bi olakašao dupli posao svom treneru, ujedno i selektoru Furije Serđu Skariolu

Sa otvaranjem kvalifikacionih "prozora" FIBA, pojačala se "promaja" u evropskoj košarci koja duva više od dve decenije. Ipak još nije oduvala nadu da bi Evropa, bar kada je u pitanju košarka, mogla ponovo da bude jednistvena. A korak, doduše mali, ka tome, napravili su Košarkaški savez Španije (FEB) i pre svega Virtus.

Kako je FEB objavio, bolonjski crno-beli su izašli u susret reprezentaciji Španije da pripreme za mečeve sa Italijom na Apeninima (poemeren sa 10. na 11. novembar) i Holandijom na Pirinejima (14. novembar) odradi u objektima Virtusa, kako bi selektoru Furije i ujedno treneru osvajača Evrokupa i učesnika Evrolige, Serđu Skariolu, olakašao posao.

Izabrane vesti

E sad, pošto Virtus 11. novembra gostuje najvećem rivalu milanskoj Olimpiji u Evroligi, te da još nije zvanično zakazano mesto duela Italije i Španije, jasno je da italijanski stručnjak tog petka neće moći istovremeno da sedi na dve stolice.

Ostaje da se vidi da li će Evroliga početak "svog" meča pomeriti za 24 časa unapred, odnosno da li će prethodno Olimpija zatražiti tako nešto. Iako, na prvi pogled Italijanima ne ide na ruku da "oslobode" Skariola klupskih obaveza na dan reprezentativne utakmice, oni bi tim potezom čini se dobili više, jer bi selektor Đanmarko Poceko u meču sa Špancima mogao da računa i na reprezentativce milanskog i bolonjskog tima, kojih nije mali broj.


tagovi

Serđo SkarioloEvroligaFIBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara