Virtus ozvaničio još jedno mega pojačanje - Toko Šengelija

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.03.22. | 20:11

Da li je tim iz Bolonje sada prvi favorit za osvajanje Evrokupa?

Rat je velika nesreća, u ratu, kako se to obično kaže, svi gube, međutim na sportskom polju Virtus je i te kako profitirao od ukrajinske krize. Možda nije najsrećnije ovako nešto konstatovati, ali u pitanju su činjenice. Klub iz Bolonje nije ušao u sezonu u potpunosti zadovoljan formiranim igračkim kadrom. U Evrokupu je posrtao više nego što se očekivalo, da bi nakon angažovanja dva pojačanja iz moskovskog CSKA praktično izbio u prvi plan, sada već možda i kao prvi favorit za osvajanje tog takmičenja.

Jer nakon što je pre nekoliko dana objavio dolazak Danijela Heketa, Virtus je večeras, 24 sata pre isteka roka za registraciju novih igrača za Evrokup, saopštio kako je njihov novi igrač Tornike Šengelija.

Izabrane vesti

"Nemam reči kojima bih iskazao moj lični osećaj zahvalnosti našem predsedniku Masimu Zanetiju za ovu poslednju operaciju na tržištu transfera . Toko dodatno povećava tehničku vrednost našeg tima i iskustvo kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou", kazao je izvršni direktor Luka Baraldi.

Šengelija se u dresu Baskonije afirmisao kao jedan od najboljih visokih igrača Evrolige. U Moskvu je stigao jula 2020. godine, kada je stavio paraf na trogodišnju saradnju. U tekućoj sezoni upisao je 15 nastupa u Evroligi (imao i problema sa povredom) i prosečno beležio 12,7 poena, 4,7 skokova i 2,5 asistencije po utakmici (prosečan indeks 14,1).

Virtus sada ima zaista respektabilan sastav sa Teodosićem, Šengelijom, Heketom, Ekpeom Udom, Belinelijem, nekolicinom italijanskih reprezentativaca.


tagovi

Tornike ŠengelijaEvrokupVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara