Miloš Teodosić (©Starsport)
Miloš Teodosić (©Starsport)

Virtus se serijom 21:0 vratio iz mrtvih i srušio Veneciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 22:45

Veliki preokret u Bolonji, Teodosić ponovo flertovao sa dabl-dablom

Pretrpeo je Virtus težak poraz na svom parketu od Cedevita Olimpije pre samo nekoliko dana u Evrokupu (74:86), večeras bio na pragu novog. Ipak, novajlije Danijel Heket i Tornike Šengelija su zajedno sa Alesandrom Pajolom povukli krajem trećeg i početkom odlučujeg kvartala, serijom 21:0 preokrenuli rezultat i slomili otpor Venecije. Izuzetno važan trijumf za četu Serđa Skariola - 81:77.

Upisali su Bjankoneri 18. pobedu, iskoristili kiks Olimpije (74:82 protiv Breše) i izjednačili se sa liderom na tabeli. Venecija posle 12. poraza (10 pobeda) ostala prva ispod plej-of zone.

Izabrane vesti

Katastrofalnu prvu četvrtinu su odigrali domaći košarkaši. Venecija je dominirala i na prvi odmor otišla sa 15 poena prednosti. Ubacili su gosti četiri trojke u prvih 10 minuta i napravili ozbiljnu zalihu.

U drugom kvartalu je Skariolova ekipa konačno prodisala, ali to je bilo dovoljno samo da se zaostatak spustio za dva poena. Odbrana je počela da funkcioniše, ne i napad. Ipak, stvari su došle na svoje u trećem kvartalu, tačnije u završnici.

Nakon što je Venecija vratila 15 poena viška posle dvojke na nešto preko dva minuta do kraja trećeg perioda, krenula je furiozna serija domaćih igrača. Pajola je ubacio dve trojke, priključili su mu se Heket i Šengelija i sa 10 vezanih poena Virtus je zatvorio deonicu. Gde je stao pre odmora, nastavio je u odlučujućoj četvrtini. Vezali su domaći igrači još 11 poena i poveli sa 69:63!

Bilo je do kraja tvrdo i neizvesno, uspeli su gosti da spreče totalni potop i ostanu u igri do kraja, ali ne i da vrate prednost.

Heket je sa 16 poena i osam skokova predvodio pobednički sastav, a Šengelija ga je ispratio sa 15 i osam uhvaćenih lopti. Treći strelac bio je Mame Žaite je dodao 12 uz sedam skokova, a sa dabl-dablom je flertovao i Miloš Teodosić - 11 poena i osam asistencija. Srpski plejmejker je još jednom bio među najzaslužnijima za trijumf, iako ga šut nije najbolje služio. Pogodio je tri trojke iz sedam pokušaja, imao 0/5 za dva i sa linije u dva navrata bio precizan (2/2).

U redovima Venecije 15 poena Džordana Tiodora, 13 je dodao Majkl Vot, dok je 12 upisao italijanski reprezentativac Stefano Tonut.



tagovi

Virtus BolonjaPalakanestroKošarkaška Serija AKK VenecijaMiloš TeodosićDanijel HeketTornike ŠengelijaAlesandro PajolaSerđo SkarioloDžordan Tiodor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara