Foto MN press
Foto MN press

Virtusov rolekoster sa srećnim krajem

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 20:37

Bolonjezi od -19 stigli do trijumfa

Kao da navijačima Virtusa nije bilo dosta turbulencija u prethodna dva dana, pa su im njihovi ljubimci priredili još i rolekoster u Monaku. Padali su do -19 u prvom poluvremenu, da bi se u nastavku uzdigli do osmog trijumfa u isto toliko mečeva u Evrokupu - 74:68.

Zategnuta situacija zbog smene, a onda ipak ostanka Aleksandra Đorđevića odrazila se u igri Virtusa već od podbacivanja lopte. Bez gotovo ikakve kretivnosti u napadu, sa slabim voljnim momentom u odbrani, Bolonjezi su olako dopustili Kneževima da se domognu dvocifrene prednosti. Pogađao je domaćin predvođen Di Bosotom (17 poena) iz svih pozicija, posebno iza linije za tri poena. A one lopte koje nisu našle cilj, često su završavale u rukama košarkaša Monaka koji su u 20. minutu imali solidnu prednost 40:21.

Izabrane vesti

Koliko je Virtus bio van svakog ritma, svedoči i podatak da su u prve dve četvrtine promašili svih 11 šuteva za tri poena.

A onda u nastavku potpuno drugačija slika. Kao da je na teren izašla druga ekipa u crnim dresovima. Sa isticanjem minuta na semaforu topila se prednost Monaka čijim igračima su sve više počele da podrhtavaju ruke. Preuzeo je Miloš Teoodsić (12 poena, 4 asistencije) kontrolu, a ostatak tima ga bespogovorno pratio. Samo 108 sekundi pre kraja pogodio je trojku za izjednačenje (66:66), posle čega je Matijas Lesor (10 poena) sa linije slobodnih bacanja pokušao da uhvati dah za Monako. Ne zadugo, jer je Kajl Vims (13 poena) pokupio promašaj Džulijena Gembla (15 poena) sa penala, a zatim Teodosić izgubljenu loptu tragičara Nikole Rebića (8 poena) pretvorio u koš, da bi Stefan Marković (2 poena) takođe sa slobodnih bacanja stavio tačku.

Na krajnjem jugu Jadrana Mornar je pobedio Levaloa 89:78 i tako kolo pre kraja prve faze zadržao velike šanse da se nađe u Top 16. Naime, Barani imaju pobedu više od Ulma koji je bolji u međuosbnim susretima, ali u poslednjem kolu ide na noge Unikahi, dok je Mornar gost Budućnosti.


tagovi

EvrokupMiloš TeodosićStefan MarkovićNikola RebićAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara