Miloš Teodosić i Jasmin Repeša (Foto: MN Press i Shuttestock)
Miloš Teodosić i Jasmin Repeša (Foto: MN Press i Shuttestock)

Virtusova stotka na premijeri, Repeši pozlilo posle tesnog poraza Fortituda, pa podneo ostavku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 23:23

Košarkaši Virtusa trijumfom su krenuli u odbranu titule, dok je Fortitudo posle tesnog poraza ostao i bez trenera zbog zdravstvenih problema

Počela je nova sezone u italijanskom Palakenestru, a posle Olimpije Milano i drugi favorit za tron je krenuo trijumfalno. Aktuelni šampion je preskočio jednu od najtežih prepreka u prvenstvu, slavio je kao gost protiv Trenta - 102:88.

Odmah je četa Serđa Skariola postavila stvari na svoje mesto. Pokazala već na startu da planira da odbrani tron. Ubacila je 30 poena jednom od boljih klubova u ligi već u prvom kvartalu, na kraju prebacila i magičnu granicu.

Izabrane vesti

Miloš Teodosić je proveo 22 minuta na parketu, susret je okončao sa devet poena, ali i šest asistencija. Ponovo je "Beli čarobnjak" bacao magiju i oduševio publiku pasom za Amadea Tesitorija.

Pobednički sastav je sa 21 poenom predvodio Kevin Hervi, dva manje dodao je Marko Belineli, dok je 15 ubacio Kajl Vims. Amar Alibegović je dodao 13, dok je dvocifren sa 10 bio i Mamadu Žaite. U poraženom sastavu nije razočarao novajlija Kamerun Rejnolds. Ubacio je bivši NBA košarkaš 24 poena šampionaima. Ispratio ga je Dijego Flakadori sa 13, dok je 12 dodao Džonatan Vilijams. Dasonda Bredford je dodao 10.

Veče je u Italiji obeležio Jasmin Repeša. On je posle poraza od Ređane napustio klupu Fortituda (80:81). Najpre je zaradio isključenje u odlučujućim trenucima, a onda na konferenciji za medije podneo ostavku.

Obrazložio je razloge za takav potez i istakao da je u svlačionici posle isključenja dobio tahikardiju.

"Izvinjavam se klubu i igračima zbog isključenja. Sudija Maconi zna da jedan od onih koje volim, ali nisam zaslužio da se tako postupa prema meni, što sam mu i rekao. Od prvog dana ovde se mučim kao pas da postavim stvari na svoje mesto. Nakon isključenja sam dobio tahikardiju ponovo i odlučio sam da stanem. Volim Fortitudo, on je moja prva ljubav, ali ne mogu dalje, a vrlo dobro znate da sam osoba koja ne menja odluku kada je jednom donese. Izvinjavma se na porazu za koji sam kriv. To bi bilo sve".

Dakle, Fortitudo će posle poraza morati da potraži i novog trenera. U finišu susreta je imao priliku da slavi, ali je Jon Gudmundson izrastao u tragičara. Najpre je promašio dva penala za preokret, a potom i trojku u poslednjim sekundama...

LEGABASKET SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Napoli - Milano 63:73

Nedelja

Trst - Brindizi 70:70 /84:82 posle produžetaka/

Vareze - Breša 75:72

Sasari - Pezaro 75:73

Fortitudo - Ređana 80:81

Tortona - Trevizo 77:92

Venecija - Kremona 88:71

Trento - Virtus 88:102



tagovi

Virtus BolonjaFortitudo BolonjaKK TrentoReđo EmilijaMiloš TeodosićKošarkaška Serija ApalakanestroJasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara