Virus muči Cibonu, Krka protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 12:48

Gledajući istoriju domaća ekipa je bez poraza od gostujućeg tima poslednjih gotovo pet godina, ali...

Tačku na sedmo kolo ABA lige staviće Cibona i Krka.

Gledajući istoriju Cibona je bez poraza od Krke poslednjih gotovo pet godina i svaka pobeda bila je ubedljivija od prethodne. Istina, Cibosi ne znaju za pobedu kod kuće u ABA ligi ove sezone, dok je Krka iznenadila Zadar kao gost prošlog meseca. Gostujuća ekipa je u ABA ligi dosad sakupila tri pobede, dok Cibosi idu po svoju drugi trijumf. 

Izabrane vesti

Trener Cibone Ivan Velić oprezan je pred ovaj duel. 
"Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu, ali takve su sve u ABA ligi. Od igrača tražim maksimalnu koncentraciju i energiju svih 40 minuta i da timskom igrom dođemo do pobede. Imamo mnogo bolesnih igrača koji nisu trenirali nekoliko dana, ali to ne umanjuje naše ambicije da pobedimo."

Slično razmišlja i Filip Bundović.
"Ovo je jedna od utakmica koje moramo pobediti. Trener nas je izvrsno pripremio za sve što nas čeka tako da nas ni sa čim ne mogu iznenaditi. Znamo odakle ‘vrebaju’. Daćemo sve od sebe kako bi i navijači uživali u košarci koju igramo i da na kraju slavimo. Sigurno da neće biti lako, ali razmišljam samo o pobedi. Pozivam i sve navijače da dođu da nas podrže, ova utakmica nam je mnogo bitna."

Znaju i gosti da ih čeka težak izazov.
"Svesni smo ko je Cibona, favoriti su protiv svakoga na svom terenu. Igraju dobro, uigrani su. Ako ne uspemo da se prilagodimo, bićemo u problemu. Zadovoljan sam kako treniramo, očekujem da adekvatno odgovorimo na njihovu agresivnu igru. Verujem da će navijači uživati", rekao je trener Krke Vladimir Anzulović. 

I igrači kažu da mora da postoji oprez.
"I dalje smo u procesu navikavanja na novog trenera. Dajemo od sve od sebe, slušamo trenera i adaptiramo se na nove taktičke zamisli. Znamo gde leži Cibonina snaga i da su nezgodni, pogotovo kod kuće. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe za dobar rezultat", rekao je Paolo Marineli. 

Ekipa iz Zagreba se opasno muči i ove sezone pa i kada u njihovu dvoranu dolaze "mali" timovi te navijači Vukova ni danas ne mogu da se nadaju uspehu. Cibona je u dosadašnjih šest kola zabeležila samo jedan trijumf, dok je Krka, inače veoma nezgodan tim, polovična. Situacija je krajnje nepredvidiva, mada je Cibona favorit pošto nije od ovog protivnika na svom parketu izgubila poslednje četiri godine. Ali, nova vremena su došla...

ABA LIGA, 7. KOLO

Subota

Igokea - Budućnost 72:83
/Von 20 - Ivanović 18/

Cedevita Olimpija - FMP 93:89
/Miler Mekintajer 21 - Đorđević 17/

Nedelja

Mega Bemaks - Primorska 73:79
/Atić 12 - Holt 19/

Mornar - Zadar 95:86
/Nidam 21 - Junaković 19/

Partizan - Crvena zvezda 75:72
/Volden 13 - Čović 14/

Ponedeljak

18.00: (1,55) Cibona - Krka (2,70)

*kvote su podložne promenama

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara