Vladimir Jovanović (©MN Press)
Vladimir Jovanović (©MN Press)

Vlade Jovanović: Ne možemo da pariramo Zvezdinoj veličini, da smo realizovali neke otvorene šuteve...

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 19:58

"Počeli smo utakmicu veoma dobro, imali energiju, čvrstinu, skok, a onda smo počeli da divljamo", rekao je centar Mege Mozzart Karlo Matković posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu

Dobili smo i prvog finalistu Kupa Radivoja Koraća - Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita u duelu sa Megom Mozzart i u meču za trofej čeka boljeg iz duela Partizana i FMP-a. Četa Vladimira Jovanovića je dobro otvorila meč sa prošlogodišnjim osvajačem Žućkove levice, ali je u drugom poluvremenu pala i na kraju doživela ubedljiv poraz (53:72). Uprkos porazu Jovanović je zadovoljan određenim stvarima, ali je kao glavne razloge poraza istakao Zvezdin ofanzivni skok i loše procente svojih pulena pre svega sa linije penala.

Trener Mege je istakao da je Zvezda ofanzivnim skokom prelomila meč.

Izabrane vesti

"Pre svega mislim da smo veoma dobro otvorili utakmicu, na oba kraja terena. I u najavi sam rekao, da su oni, bez obzira na to što smo na istom nivou takmičenja, što se tela tiče jedna veličina više, veliki su. Ako se ne pruži pravi nivo kontakta, taj intezitet koji oni donose pogotovo na njihovom delu terena, veoma je teško da se igra sa njima... Mi smo u prvoj četvrtini pokazali da to možemo. Bili smo u veoma kraćoj rotaciji nego obično, imali smo problem sa plejmejkerima, sa Đurišićem... Mislim da smo odigrali prvu četvrtinu veoma dobro. U drugoj smo izgubili ritam napada. Oni su uspostavili skok u napadu, ono što najbolje rade i od čega smo se pribojavali. Prošlu utakmicu smo izgubili zbog toga, bio je to jedan od glavnih razloga", rekao je Jovanović.

Zadovoljan je odbranom, ali ne i procentima šuta.

"Mislim da nije lako svesti Zvezdu na 70, moram da budem zadovoljan sa odbranom. Imali smo i loše procente šuta. Za dva smo bili bolji od njih, a za tri smo bili ispod svakog nivoa. I protiv rivala kao što je Zvezda sloodna bacanja 50 odsto su nedopustiva. To se odrazilo na rezultat. Na nekoliko poena razlike da smo realizovali neke slobodne šuteve – ne pričam o pobedi i porazu, pričam samo da bi utakmica duže bila aktivnija. Ali mi smo to promašili i utakmica je otišla na Zvezdinu stranu. Čestitam im, a nama preostaje da se odmorimo, s obzirom na to da nam je veći deo ekipe po raznim reprezentacijama, što mene izuzetno raduje".

Priznaje Jovanović da je ekipi nedostajao Aleksander Balcerovski, koji nije stigao u Niš sa ekipom kao jedan od trojice stranca koje Mega Mozzart prema pravilima nije mogla da povede (maksimum četiri).

"Morali smo da se opredelimo za strance – imamo ih, iako su mladi. Sigurno da je falio, i prošlu utakmicu nije igrao protiv Zvezde. Pričamo o tom sajzu Zvezde, veličini na svakoj poziciji, posebno na petici sa Kuzmićem, ne možemo da pariramo. Opet smo imali probelm, čak i na dobru odbranu, više nego korektnu protiv Zvezde, opet lopta dođe do njega. Nije lako igrati sa njim, pogotovo kad napravi poziciju u reketu sa dve noge".

Nedostajalo je lakih poena, ističe trener Mege.

"Mi smo igrali dobro, ne kažem, pogotovo u odbrani, iz toga pokušali da trčimo... Nismo imali te lake poene. Ali opet ponavljam, manja rotacija, došlo je do umora, dali smo zadnji atom snage u odbrani, mnogo smo se trošili. Ali na ovu rotaciju – pričam o bekovima, sigurno da je došlo do pada koncentracije", zaključio je Vlade Jovanović.

Karlo Matković je istakao da je njegova ekipa dobro počela meč, a onda je počela da "divlja".

"Počeli smo utakmicu veoma dobro, imali energiju, čvrstinu, skok, kasnije smo počeli da divljamo, nismo bili strpljivi. Izgubili smo skok u odbrani. Mislim da moramo na narednim utakmicama da budem čvršći, da imamo defanzivni skok... Onda iz toga da idemo u tranziciju i trčanje, to nas krasi. A danas to nismo baš imali", rekao je centar Mege Mozzart.



tagovi

Vladimir JovanovićMega MozzartKarlo MatkovićKup Radivoja Koraća 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara