Vladimir Lučić
Vladimir Lučić

Vladimir Lučić: Akcije su nam skočile, Vršac sada ima više ciljeve

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 11:11

Mladi strateg veruje u još bolje partije svog tima

Od kada je KK Vršac preuzeo Vladimir Lučić, tim iz Banata se prosto preporodio. Da podsetimo, pre nego što je na klupu Vrščana seo trener iz Čačka, klub je imao skor od jedne pobede i čak šest poraza.

Međutim, kada je kormilo ekipe u svoje ruke uzeo Lučić, ekipa je napravila evidentan pomak u igri, pa su čak savladani Sloboda iz Užica i Zlatibor iz Čajetine, dva srpska predstavnika u Drugoj ABA ligi. Takođe, Vršac je dobio Dinamik, Slogu, Dunav…Tačnije, od Lučićevog preuzimanja tima Vršac je zabeležio osam pobeda i tri poraza. To jasno ukazuje koliko je ekipa trenera Lučića podigla nivo svojih igara.

Izabrane vesti

Sam ističe važnost navedenih trijumfa, pre svih, protiv Zlatibora i Slobode.

,,Uspeli smo prvo da pobedimo u Vršcu ekipu Zlatibora, a zatim i Slobodu u Užicu, dva tima koja učestvuju u Drugoj ABA ligi. Ta dva trijumfa jasno pokazuju da je naša ekipa podigla svoju formu, za razliku od početka sezone. Smatram, kako vreme bude odmicalo, da ćemo igrati sve bolje i bolje“, rekao je Lučić.

Vršcu predstoji izazovan raspored u nastavku KLS-a. ,,Moram da istaknem da je raspored solidan. Igraćemo nešto više utakmica na gostujućem terenu, a očekujem da većinu tih duela odigramo na dobrom nivou. Valja naglasiti da Vršac može da igra ravnopravno sa bilo kojom ekipom i na gostovanju, što je potvrđeno u prethodnom periodu“.

Vladimir Lučić ističe koliko je impresioniran situacijom koju je zatekao u KK Vršac.

,,Vršac je košarkaški grad sa velikom tradicijom. Uslovi za rad su fenomenalni, od hale u kojoj treniramo i igramo utakmice, preko organizacije u klubu, pa do igrača koji se nalaze u rosteru. Zaista sam veoma prijatno iznenađen onim što sam zatekao u Vršcu. Lepo je raditi u jednom organizovanom klubu, sa igračima koji su posvećeni“, naglasio je Lučić.

Trener Vršca smatra da je primarni cilj kluba, opstanak, ispunjen i da su ekipi skočile akcije u KLS takmičenju.

,,Posle jako lošeg starta, a podsetiću da sam ekipu preuzeo kada je imala skor od jedne pobede i šest poraza, glavni cilj bio je zadržati status u KLS-u. Mislim da smo taj deo odradili. Verujem da imamo snagu i kvalitet da se uključimo u borbu za gornji deo tabele. Pojurićemo četvrto, peto, mesto“, konstatovao je Vladimir Lučić

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KLSVladimir LučićKK Vršac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara