Vladimir Lučić
Vladimir Lučić

Vladimir Lučić, trener Slobode: Ponosan sam na čačansku i užičku košarku

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.07.20. | 12:10

Trener iz Čačka naglašava da Sloboda želi da ima kontinuitet dobrih partija

Ova godina je istorijska za košarku u zapadnim krajevima Srbije. Naime, Čačak i Užice imaće učesnike u dva najelitnija takmičenja na Balkanu: Borac će igrati u ABA 1, a Sloboda u ABA 2 ligi.

Već je više nego dobro poznato da je Borac dosanjao svoj san star više od tri decenije, pa je izborio učešće u jadranskoj eliti. Ali, ekipa Slobode je, takođe, vrlo prijatno iznenađenje minule takmičarske godine. Užičani su u sezoni iza nas igrali vrlo modernu košarku, lepu za oko, pa je zbog toga došao i uspeh. Odličnim partijama u KLS-u Sloboda je, potpuno zasluženo, zauzela drugo mesto, tik iza Borca, pa će od naredne godine po prvi put u klupskoj istoriji učestvovati u ABA 2 ligi. Naravno, najzaslužniji za veliki uspeh Užičana jeste Vladimir Lučić, trener iz grada na Moravi koji je uradio sjajan posao sa Slobodom.

Izabrane vesti

Kao pravi Čačanin Vladimir Lučić nije mogao da propusti a da ne pohvali veliki uspeh Borca.

,,Borac je imao zaista sjajnu sezonu. Marinović je napavio dobar tim koji je odradio vrhunski posao. Borac je na dominantan način ušao u ABA ligu. Već 30 godina pokušavao je da se vrati tamo gde mu je mesto, među ex-Yu elitu. Red je bio da se ponovo igra vrhunska košarka u centru kao što je Čačak. Takođe, ne mogu da ne pomenem KLS, gde je Borac isto bio odličan. Smatram da je Malina sa svojim stručnim štabom, igračima i klupskom upravom uradio odličan posao za Borac, ali i čitav Čačak“, rekao je Lučić.

Razume se, Lučić je prozborio i o svom timu, iza koga je jedna od najuspešnijih sezona, za šta je svakako najzaslužniji upravo on kao trener.

,,Što se tiče Slobode, moram da kažem da smo malo izašli iz nekih realnih okvira ove godine. Krenuli smo od priče da podmladimo ekipu, pa da kroz dve-tri godine pokušamo da napadnemo učešće u ABA 2 ligi”, dodao je trener Slobode.

Ipak, uspeh je brzo došao.

,,Međutim, već u protekloj sezoni smo uspeli da ostvarimo taj cilj. Moji igrači su dobro radili i trenirali i zbog toga su bili i nagrađeni. Moram da podsetim javnost da smo se do pred sam kraj KLS-a držali tik uz Borac, koji je bio apsolutni lider“, zaustavio se Lučić, a zatim dodao: ,,Sve u svemu, užička Sloboda je ostvarila veliki uspeh. Na nama ostaje da nastavimo da radimo dobar posao kako bismo zadržali kontinuitet“, reči su kormilara Slobode.

Što se tiče ambicija Slobode u sledećoj sezoni.

,,Mi smo već sklopili roster za sledeću takmičarsku godinu. Nema sumnje da će nam biti jako naporno. Od ove sezone KLS će biti proširena na 16 timova, ABA 2 je ostala na 14 ekipa. Sve u svemu, biće to puno utakmica. Ali smatram da smo sastavili dobru mladu ekipu, kojoj je prosek oko 20 godina. Hteli smo u timu mlade momke, pa smo to i učinili. Uzimajući sve u obzir, pred nama je zanimljivo prvenstvo“, rekao je Lučić.

Pored mnogobrojnih košarkaških radnika i trener užičke Slobode izdvojio je svoje vreme kako bi se priključio humanom gestu kompanije Mozzart.

,,Sjajna stvar za Čačak je akcija koju smo sproveli u nedelju. Ali koliko vidim kompanija Mozzart slične događaje organizuje u celoj Srbiji. U ovim teškim trenucima moramo svi biti zajedno i kolektivno se boriti protiv opake bolesti. Kada sam video koliko ljudima u bolnici znači pružena pomoć, shvatio sam da je gest kompanije Mozzart velika stvar. Drago mi je da smo mi treneri, kao i košarkaši, barem malo pomogli ljudima koji se svakodnevno bore za sve nas”, završio je Vladimir Lučić.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Vladimir LučićKK SlobodaKK Borac ČačakUžiceABA ligaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara