Voja Stojanović: Nisam imao mesta u Zvezdi, tim je bio mnogo jak

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 14:36

“Iskreno, nisam znao iz kog grada je Orlandina i morao sam da se poslužim Gugl mapama da bih se snašao“, kaže srpski košarkaš

Navijači Crvene zvezde odlazak Voje Stojanovića u italijansku Orlandinu ne pamte po dobrom. Velika se prašina digla zbog njegovog transfera, uprkos ponudi sa Malog Kalemegdana da potpiše novi, četvorogodišnji ugovor.

Pet godina posle tog transfera, Stojanović nastupa za Kremonu, sa kojim je u februaru uzeo Kup Italije. U razgovoru za italijanske medije otkriva zašto je napustio Crvenu zvezdu...

Izabrane vesti

“Sezona je bila gotova, mladi igrači nisu igrali, pošto je tim bio mnogo jak, a prostora je bilo jako malo“, kaže Stojanović i dodaje:

“Moj agent ponudio mi je šansu da potpišem za Orlandinu. Iskreno, nisam znao gde je Orlandina. Morao sam da se oslonim na Gugl mape da bih se snašao (smeh). Dolaskom u grad našao sam mali komadić neba, ljudi su bili fantastični, navijači odlični, a jezik sam naučio brzo“.

Iskustvo u Torinu, gde je kratko bio posle rastanka sa Orlandinom u 2018, nije bilo tako dobro... Zato je brzo i otišao dalje, u Kremonu.

“Torino je prelep grad i voleo bih nekada ad se vratim tamo, da igram i živim. S nekim ljudima iz kluba imao sam velikih problema, bilo je nemoguće komunicirati jer su neki želeli da diktiraju zakon kako oni žele. Kada je Leri Braun stigao shvatio sam da neću biti u njegovim planovima, iako sam imao trogodišnji ugovor. Čak me nije puštao na treninge, što me je jako pogodilo, jer je trener s NBA karijerom. S Pepeom Poetom sam ostao u odličnom odnosu, a iz sadašnjeg tima u kontaktu sam s Mirzom Alibegovićem i Lukom Kampanijem. Proveo sam četiri lepa meseca tamo i kada bi se ukazala šansa, vratio bih se peške“.

Posle dve godine u Kremoni, Stojanović najavljuje rastanak...

“Počeli smo jako loše, ali od dolaska Itana Hapa stvari su se drastično promenile nabolje. Igrao sam loše jer sam možda mislio da je ovaj tim jak kao i onaj od prethodne godine. Verovali smo svi da ćemo napraviti još bolji rezultat, a onda smo se probudili i zaista počeli da igramo bolje. Imao sam posebnu vezu sa Romeom Saketijem, volim ga jako, ali iskreno mislim da neću ostati u Kremoni, iako još nisam pričao s klubom“.

Foto: ©MN Press


tagovi

Vojislav Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara