Marčinković i Voler (©ABA League/Zvonko Kucelin)
Marčinković i Voler (©ABA League/Zvonko Kucelin)

Volerov čas košarke u Dalmaciji, dalekometnom paljbom pokosio Zadrane

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 23:07

Igokea upisala petu pobedu u regionalnom takmičenju

Igokea je na krilima sjajnog Antabije Volera stigla do još jedne pobede na Jadranu i nastavila uspon na tabeli. Tim Dragana Bajića je posle Mege Mozzart održao čas košarke i Zadru, koji je na četvrtom uzastopnom meču doživeo poraz i ostao na samo jednom trijumfu – 77:64.

Ukoliko Mornar u Baru uzme meru Splitu i slavi u malom derbiju začelja, Zadrani će ostati jedini tim sa jednom udarenom reckom u ABA ligi. A, činilo se u jednom momentu prvog poluvremena da bi Igokea nakon čačanskog Borca mogla da postane druga žrtva dalmatinskog tima.

Izabrane vesti

Imali su Zadrani dvocifrenu prednost sredinom drugog kvartala, bolje su otvorili meč, ali u nastavku susreta nisu imali rešenje za izvrsnog Antabiju Volera i Dalibora Ilića. Namestio je ruku američki bek, dalekometnom paljbom je izrešetao Zadrane i poveo svoj tim do ptog trijumfa. Ispalio je čak 10 trojki, polovina iz je prošla kroz obruč.

Završio je Antabija Voler meč sa 19 poena, bio je prva violina Igokee, ali i centralna figura u dvorani „Krešimir Ćosić“. Sjajno ga je pod košem „dopunio“ Dalibor Ilić, stvarao je strahovite probleme čuvarima i kada se podvukla crta na svom kontu imao je 16 poena. Brojke su opale u odnosu na duele sa Megom i Megom Mozzart, kada je protivnicima ubacivao po 22, ali je održan kontinuitet visokih igara u regionalnom takmičenju.

Nije Igokea mogla da se opusti do samog kraja, nadu Zadranima davao je Džastin Karter. Prva haubica Zadrana ubacila je timu iz Aleksandrovca 18 poena, a naročito dobro Amerikanac je pucao trojke – pogodio je tri iz četiri pokušaja. Pored Džastina Kartera dvocifren u Zadru bio je još samo Dominik Mavra, koji se zaustavio na 10 poena.

U redovima Igokee istakao se i Markel Starks, koji je poput Mavre iz suparničkog tabora dogurao do dvocifrenog učinka, a dobre role imao je nekadašnji duo FMP-a. Stefan Đorđević je upisao osam poena i devet skokova, dok je Aleksa Radanov imao osam poena, šest uhvaćenih lopti i četiri skoka.

ABA LIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Zadar - Igokea 64:77

/Karter 18 - Voler 19/



tagovi

KK ZadarIgokeaABA ligaAntabija VolerAleksa RadanovDalibor IlićDžastin KarterDominik Mavra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara