(©AFP)
(©AFP)

Vraća se Karlos Deflino

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 17:43

Kod Jamsina Repeše

Italijanska klupska košarka se polako oporavlja iako je još daleko od vremena kada je bila najjača u Evropi.

Jedan od simbola tih slavnih vremena je i argentinski bek Karlos Delfino iz vremena kada je blistao u dresu Fortituda iz Bolonje od 2002. do 2004. godine. Sada će Delfino opet zaigrati na italijanskim parketima na poziv nekadašnjeg trenera.

Izabrane vesti

Hrvatski stručnjak Jasmin Repeša kod kojeg je Delfino igrao u Fortitiudu je nedavno preuzeo Pezaro i odmah je pozvao svog nekadašnjeg pulena da mu se pridruži. Delfino je prihvatio i večeras je saradnja i zvanično potvrđena.

Iako ima 37 godina i poslednjih godinu dana nije igrao nigde, Argentinac bi mogao da se stavi na raspolaganje nekadašnjem treneru i da bude od velike pomoći neiskusnoj ekipi iz Pezara. Poslednji put kada je igrao, bilo je to pretprošle sezone za Forttitudo kojem je pomogao da se vrati u prvu ligu. Pre toga je imao kratke epizode u Torinu, Baskoniji i Boki Juniors, a najveći deo karijere je proveo igrajući u NBA ligi. Tokom osam sezona u najjačoj ligi sveta je igrao za Detroit, Toronto, Milvoki i Hjuston, s tim što se na godinu dana u tom periodu vratio u Evropu kada je prihvatio bogatu ponudu Himkija.

Delfino je sa reprezentacijom Argentine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Aini 2004. i bronzanu na Igrama u Pekingu četiri godine kasnije. Sa Fortitutdom je u dve sezone dva puta dolazio do finala italijanskog plej-ofa i jednom do finala Evrolige, ali nijednom nije pobedio. U odnosu na prethodnu sezonu, Pezaro je zadržao samo dvojicu igrača u timu i ima ambicije da sa potpunom novom ekipom igra ozbiljniju ulogu u narednoj sezoni. 


tagovi

PezaroKarlos DelfinoJasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara