Vreme za naplatu starih računa

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.01.19. | 08:22

Krka je u prošlosti pokazala da ume da iznenadi Partizan i čak dva puta je uspevala da trijumfuje u hali Pionir, tako da imaju gosti određenu nadu i uporište čak i u tradiciji

Košarkaši Partizana dočekuju slovenačku Krku u utakmici 15. kola Jadranske lige u kojoj su im svi unapred upisali pobedu i nastavak borbe za mesto koje vodi u plej-of. Crno-beli igraju dobro u poslednje vreme, pre tri dana su u krcatom Pioniru pobedili Albu u utakmici Top 16 Evrokupa i ponovo raspalili maštu kod navijača.

Ali, regionalna liga je osnovni prioritet najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba ove sezone. Nakon pobede nad Mornarom u prošlom kolu o kojoj se dosta pričalo zbog napete završnice, Partizan se dokopao četvrte pozicije, što je neki minimum za ispunjenje barem dela ambicija kluba.

Izabrane vesti

Dodatni motiv košarkaši Partizana večeras će imati u činjenici da ih je Krka iznenadila u Novom Mestu u duelu odigranom u prvom delu sezone i to je bio jedan od rezultata koji je na kraju i koštao Nenada Čanka funkcije trenera koju je kasnije preuzeo Andrea Trinkijeri.

Partizan je pobedio u četiri od poslednjih pet utakmica ako se gledaju i regionalno i evropsko takmičenje, odnosno ima dva uzastopna trijumfa na Jadranu. Sa druge strane, Krka igra veoma slabo u gostima, ima jednu pobedu na prethodnih pet mečeva na strani. Zanimljivo, poslednji trijumf košarkaši iz Novog Mesta ostvarili su na svom terenu u meču protiv aktuelnog prvaka Jadrana, Budućnosti iz Podgorice.

Ali, Krka je u prošlosti pokazala da ume da iznenadi Partizan i čak dva puta je uspevala da trijumfuje u hali Pionir, tako da imaju gosti određenu nadu i uporište čak i u tradiciji.

U svakom slučaju, posle dobre partije protiv Albe, navijači crno-belih najviše očekuju od Amerikanca Aleksa Renfroa. Partizanov plejmejker je podelio 12 asistencija na tom meču i pokazao da će biti pravo pojačanje.
"Utakmica protiv Krke je veoma važna za nas jer imamo priliku da popravimo svoj položaj na tabeli i da učvrstimo svoju poziciju u trci za plej-of. Takođe, ovo je dobra prilika da na temeljima pobeda iz prethodna dva susreta gradimo nove uspehe. Znamo da će podrška u dvorani biti sjajna i spremni smo da se borimo za pobedu", istakao je Renfro.

Utakmica između Partizana i Krke igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir, a kako je beogradski klub u prošlom kolu protiv Mornara odradio meč pred praznim tribinama, očekuje se da one sada budu dobro popunjene. Direktan prenos je na drugom kanalu televizije Arena sport.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:00 7561 ABA Partizan - Krka up manje (155.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ABA LIGA - 19. KOLO

Subota
17.00: (5,50) Igokea (20,0) Crvena zvezda (1,17)
19.00: (1,07) Partizan (25,0) Krka (8,50)
21.00: (1,20) Cedevita (19,0) Cibona (5,00)

Nedelja
17.00: (1,70) Olimpija (14,5) Mega Bemaks (2,30)
19.00: (1,60) Mornar (14,5) Zadar (2,55)

Ponedeljak
18.00: (3,50) FMP (16,0) Budućnost (1,35)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: MN Press


tagovi

KrkaKK PartizanABA ligaJadranska ligasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara