Vršac deklasiran: Gledaćemo slovenačko finale u Čačku

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.04.18. | 23:32

Primorska ubedljivo savladala našeg predstavnika u drugom meču polufinala ABA 2 lige - 88:64

U drugom polufinalnom susretu F4 ABA 2 lige ekipa Sikst Primorske je porazila Vršac. Zahvaljujući toj pobedi (88:64) u sredu će izaći na megdan Krki, koja je u meču odigranom nešto ranije neočekivano savladala Borac.

Početak utakmice obeležili su promašaji na obe strane. Prvu mini prednost na početku ostvarila je Primorska, dok Vršac nije uspevao da postigne koš u prva dva minuta. Veljkoviću polazi za rukom da sa četiri vezana pogotka probudi uspavane Banaćane. To je imalo efekta, jer je Vršac zaigao bolje, uspevši da po prvi put i povede (11:13). Poput prvog polufinalnog susreta, u dobrom delu prve deonice bila je gledana prilično ravnopravna borba rivala. Ipak, u završnici iste uslovno rečeno gosti pojačavaju tempo igre stekavši prvu opipljivu prednost (16:22).

Izabrane vesti

Veći deo druge deonice protekao je u ravnopravnoj borbi. Primorska je trojkama brzo uspela da anulirala vođstvo Vrščana. Iako su Koprani uspeli da suficit prebace na svoj konto, mladi košarkaši Vršca nisu dozvoljavali da se protivnik odlepi. Znali su oni, to bi gotovo izvesno bio kraj njihovim željama i nadanjima. Odličan potez Momirova dodatno je probudio publiku koja je ostala da prati ovaj meč. Ipak, kvalitetan i iskusan sasrav Primorske znalački je poveo u završnici prvog poluvremena, pokazavši tako da je u Čačak došao sa jednom željom – da osvoji F4 ABA 2 lige.  

Košgetersku sušu na početu drugog poluvremena prekinula je ekipa Vršca. Ipak, Zupan je odmah uzvratio sa dva pogotka van linije 6,75 pokazavši da njegov tim nema nameru da ispušta prednost. Ujedno je Primorska po prvi put povela dvocifrenim brojem poena (54:44). Od tog momenta Koprani su sve konce igre držali u svojim rukama. Bilo je očito da Vršac više nije mogao da parira protivniku. Izabranici trenera Topića samo su na momente uspevali da pariraju rivalu. Zaista je sjajnu košarku igrala ekipa Sikst Primorske. Monstruozna blokada Kinga potvrđivala je dominaciju njegovog tima u meču.

U poslednjoj deonici Primorska je stavila tačku na pitanje pobednika. Doduše, na osnovu viđenog sve je bilo jasno u trećoj četvrtini. Prosto rečeno, igrači Vršca nisu imali snage da naprave iznenađenje. Trudili su se i pokušavali nešto da promene, ali do iznenađenja nije došlo. Summa summarum, van svih očekivanja gledaoci će u sredu imati priliku da gledaju slovenačko finale u srcu Srbije, u Čačku.

Sikst Primorska – Vršac

88:64 (16:22; 32:30; 18:12; 22:10)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000 Sudije: Hodorov, Obrknežević, Terlević.

Sikst Primorska: Rebec 15, Ferme 17, Čakarun 15, Joksimović, Mulalić 9, Kosi, Zupan 6, Hodžić 8, Vujasinović 8, King 7, Morina, Glas 3.

Vršac: Đerić 2, Pašajlić 9, Mitrović, Glišić 1, Kutlešić 5, Veljković 6, Jovović, Uzelac, Ostojić 8, Momirov 11, Simeunović 14, Đorđević 8.

 

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

Dušan Kutlešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara