Foto: AFP
Foto: AFP

Vučević poslao ponudu koju novajlija Čikaga nije mogao da odbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 13:09

Vilijams hteo da ustupi "devetku" Nikoli besplatno, ali je ol-star igrač insistirao da plati

Nikola Vučević

je od prve do poslednje utakmice u Orlandu, a bilo ih je 591, nosio dres sa brojem 9, pa je kako su američki mediji objavili, samo sat vremena pošto je razmenjen sa Čikagom, razgovarao sa pomoćnikom menadžera za opremu Bulsa da vidi da li je moguće da mu NBA novajlija Patrik Vilijams ustupi "devetku".

Izabrane vesti

Prošlogodišnjem četvrtom piku taj broj nije mnogo značio već ga je pred početak sezone izabrao samo zato što su Bulsi odavno "penzionisali" četvorku koju je proslavio Džeri Sloun. Odmah je prihvatio molbu dvostrukog ol-star igrača. I to besplatno. Da, besplatno, jer nije neuobičajeno da igrači plaćaju jedni drugima za broj na dresu.

"Nikola mi je rekao da je za njega devetka bila posebna i da je nosio ovaj broj već neko vreme. Ja sam timu rekao: Nema problema, slobodno mu dajte", pojasnio je Vilijams koga je nešto kasnije zatekao šok, pozitivan šok.

Petak, 2.30: (1,80) San Antonio (12,5) Atlanta (2,25)

Vučević nije hteo da dobije broj za džabe.

"Stiv i ostali momci, neki veterani, pojasnili su mi da za takav gest mogu da dobijem novac ili poklon. U tom trenutku sam pomislio: Čoveče, pa zar ne mogu jednostavno da ga dam, kao vid dobrodošlice... Kada sam se prvi put dopisivao sa Nikolom pitao sam ga da li to stvarno želi (da mi plati). Rekao je 'da'. I odmah je ponudio sumu, priličnu sumu..."

Petak, 4.00: (2,25) LA Klipers (12,5) Denver (1,80)

Medije je odmah interesovalo kolika svota novca je u pitanju.

"Neću da otkrivam", kroz smeh je odgovorio Vilijams, "Ali kao što sam rekao, jednostavno želeo sam da mu dam bez ikakve nadoknade. Njegov potez samo pokazuje kakva je osoba. Čak i kad sam mu ponovio da želim da mu dam besplatno, on je opet uzvratio: Ne, samo hoću da budem siguran da si 'zbrinut'. To upravo pokazuje kakav je karakter."

Petak, 2.00: (1,22) Nju Orleans (16,0) Orlando (5,00)

Vilijams je posle te razmene odigrao tri meča sa brojem 44, "duplirajući" cifre koje su mu bile ispisane na leđima srednjoškolskog i dresa fakulteta Florida Stejt koji je pohađao prošle godine. Posebno je bio dobar u drugom i trećem. Udvostručio je poene, delimično i zahvaljujući Nikoli koji je nastavio sa odličnim izdanjima i u novoj sredini.

"Odličan je u svom poslu. Iskorači, šutne trojku, pokušava rivalu da razvuče odbranu, što ne samo meni, nego i ostalim saigračima otvara prostor za prodore. A onda, kad god nam zatreba koš, samo njemu bacimo loptu i pustimo ga da sve sam odradi. Nikola je definitivno sjajna osoba koja vam treba u timu."

Vilijams nije pohvalio Vučevića samo u igri, već i van terena.

"Po onome što sam mogao da vidim u svlačionici zaista je dobar momak. Uklapa se u našu kulturu ovde. Mnogo nam toga olakšava", završio je Vilijams.


tagovi

Nikola VučevićČikago BulsOrlando Medžik

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara