Duško Vujošević i Nikola Jokić (©MN Press)
Duško Vujošević i Nikola Jokić (©MN Press)

Vujošević: Jokić je dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 01:13

Nekadašnji trener Partizana smatra da treba da se izvrši "fini pritisak" na asa Denver Nagetsa

Najbolji srpski košarkaš, prošle sezone MVP NBA lige, Nikola Jokić, razočarao je naciju kada je odlučio prošlog leta da kaže "NE" reprezentaciji. Pitanje je da li ćemo više ikada da vidimo asa Denvera u dresu s državnim grbom.

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević smatra da je angažovanje Svetislava Pešića pravo rešenje za reprezentaciju Srbije, a nada se da će dres Orlova ponovo da obuče Nikola Jokić.

Izabrane vesti

"Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze. Ne treba ga previše napadati i svi odnosi sa njim prekinuti. Treba da se izvrši fini pritisak. Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem... U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji", rekao je Vujošević za Sport Klub i emisiju Sportlight.

18.00: (1,85) Partizan (hendikep -16,5) Zadar (1,85)

Trofejni trener crno-belih dotakao se i igranja Miloša Teodosića.

"Teodosić je bio deo tima u prvom prozoru kvalifikacija, ali mislim da je u njegovom dovođenju učestvovao i neko mimo njega", istakao je Vujošević, prenosi Sport Klub.

Jokić je za Srbiju igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, kada su Orlovi osvojili srebrnu medalju. Pre dve godine je as Denvera bio deo selekcije na Mundobasketu u Kini koju je s klupe predvodio Aleksandar Đorđević.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------



tagovi

Duško VujoševićSvetislav PešićNikola Jokićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara