Vujošević (©MN Press)
Vujošević (©MN Press)

Vujošević: Ozbiljna greška Partizana što nije zadržao Lesora i Madara

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 09:01

„Klub je propustio priliku pre mečeva sa Realom da produži ugovor sa najbitnijim igračima“, kaže nekadašnji trener crno-belih

Evropska sezona za Partizan Mozzart Bet, kao i za Crvenu zvezdu je završena, a navijači i dalje mozgaju šta se desilo pa je tim, za koji je najavljivan napad na Fajnal for, završio takmičenje čak i van plej-ina.

Nekadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, gostujući na televiziji N1, priznaje da je i on očekivao bolje rezultate ove sezone.

Izabrane vesti

„Moram da kažem da sam očekivao da će biti bolje. I nadao sam se u nekim momentima da će stvarno rezultatski da bude bolje. Sad, površno gledano, najmanje osam utakmica je dolazilo na jednu loptu. I neka bi velika pobeda u gostima sigurno promenila atmosferu i imala neku moć da povuče, da se uhvati inercija i navika pobeda. Mislim da je koren svega u prelaznom roku i pogotovo u prošloj sezoni, koja je, kada je u pitanju Evroliga, bila izuzetno uspešna za Partizan”, pričao je Vujošević.

Po njemu, veliku grešku je klub napravio što nije još tokom prethodne sezone produžio ugovore sa Lesorom i Madarom, koji su minulog leta otišli iz Partizana.

“Pre čitave situacije sa Realom, klub je propustio priliku da produži ugovor sa najbitnijim igračima. Znači, sa Panterom, s kojim je produžio, ali po mnogo većoj ceni nego što bi bio da je to radio negde sredinom sezone. Zatim i sa Lesorom, koji je u prvoj ponudi ugovor sa 600.000, nuđeno mu je 800.000 što je objektivno. Ali, on je postao igrač tu, u Partizanu, kod Obradovića i pod njegovim vođstvom. Njegova cena više nije bila ni na sredini sezone 800.000 evra, ali mislim da je za neki milion potpisao. Tu je napravljena ozbiljna greška što tokom prethodne sezone nije produženo ugovor sa ta tri bitna igrača i onda da se ta selekcija još nadopuni s nekim koji treba… Pogotovo posle Egzuma, nije trebalo se dozvoliti Madaru da ode i da se ostane praktično bez plejmakera”.

Takođe, Vujošević smatra da je nedolazak Nikole Mirotića, koji je bio dao reč da će obući crno-beli dres, ozbiljno poremetio planove kluba u letnjem prelaznom roku.

“Pravi se dogovor sa Mirotićem i ekipa se stvarno stvara u komplementarnom odnosu i na njega. On se konsultuje prilikom dolaska nekih igrača da se još više uvuče u priču i zbog opstrukcija koje su počele kad je klub u tim krugovima vlasti objavio da je napravljen dogovor sa njim. Sutradan su počele opstrukcije i pretnje i tako dalje. Sprečeno je da on dođe, što naravno njega ne opravdava. Njega ne opravdava ništa, niti pravi alibi Partizanu, ali i to je sigurno bila otežavajuća situacija za ovu sezonu. Selekcija se pokazala nedovršena, pre svega u tome što nivo tima određuje nivo najboljeg igrača tima. Uglavnom nisam zadovoljan rezultatom, ali nije isključeno da je ovaj rezultat maksimum ovoga tima”.

Ocenio je legendarni trener i šanse košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Ako budemo išli u najjačem sastavu, kao što se najavljuje… Ako će tu biti Jokić, verovatno i Micić… Lučić je jako važan, nadamo se da da će igrati Bogdanović koji je jako bitan za tu ekipu. Pod uslovom da svako od njih, i pre svega mislim na Jokića, dođe da igra, ne da čašćava svojim prisutvom, ako dođe maksimalno motivisan i u funkciji tima… Samo pod tim uslovima, imali bismo šanse. Nema jačeg takmičenja od Olimpijskih igara i tu učešće treba da bude krunisano dobrim rezultatom. To svima treba da bude motiv da se spreme i istrpe Pešićev dril”, poručio je Vujošević.


tagovi

Duško VujoševićKK PartizanEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara