Vujošević: Radovao sam se Partizanovom trijumfu u kupu, a skidanje pločica je skandal!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 16:32

"MUP ima sredstva da pronađe osobe koje su skidale pločice. Ako je to već propušteno 2014, sad može da se uradi”, naveo je trofejni stručnjak

Trofejni trener Partizana Duško Vujošević rekao je da mu je drago što su crno-beli osvojili Kup Radivoja Koraća uprkos svim problemima sa kojima se suočava, a istovremeno je osudio skidanje pločica sa pehara i podsetio da to nije prvi incident te vrste u srpskoj košarci.
“Ne sviđa mi se što je umesto da se priča o dobrim igrama Partizana sad došlo do zamene teze i priča se o ovom skandalu. Ja sam se jako obradovao pobedi Partizana, jer ma koliko je Kup devalviran ipak je to drugo po jačini takmičenje, i jedna ekipa koja je bila u ozbiljnim problemima je zasluženo osvojila trofej. Skidanje pločica jeste skandal i o njemu treba govoriti, ali ne treba umanjiti uspeh Partizana”, kaže Vujošević za dnevni list Danas.

On je dodao da je „KSS lepo rekao da oni nisu MUP“, kao i da ne postoji sukob interesa u tome što su najvažniji ljudi u Košarkaškom savezu nekadašnji igrači Partizana.
“Ne vidim odgovornost Košarkaškog saveza. Tomašević i Danilović jesu igrali za Partizan ali su igrali i za reprezentaciju Jugoslavije i po tom kriterijumu su došli na rukovodeće mesto u Savezu. Dakle ja ne vidim sukob interesa kod njih. Šta bi onda trebalo reći o Jadranskoj ligi u kojoj o svemu odlučuje predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović. To je istinski sukob interesa”.  

Izabrane vesti

Vujošević kaže da „ni Zvezda, ni Partizan, ni KSS nemaju mehanizme i sredstva“ da kažnjavaju izgrednike i da je to posao državnih organa.
“Ne mogu klubovi da izađu na kraj sa navijačima koji su dosta moćni i koji su u pojedinim dilovima sa državom. Nadležni organi koji se bave javnim redom i mirom treba da rade svoj posao. MUP ima sredstva da pronađe osobe koje su skidale pločice. Ako je to već propušteno 2014, sad može da se uradi”,  zaključio Vujošević.

Foto: Starsport 


tagovi

Duško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara