""
""

Vujoševiću preti kazna zbog tajm-auta

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.16. | 10:31

Ne smiruju se strasti u Limožu

Duško Vujošević je ponovo uzburkao strasti. Posle fenomenalnog početka mandata u Limožu, nekadašnji trener Partizana saočava se sa kaznom, koju bi mogao da mu odreže francuska PRO A liga, zbog - kako navodi L’ekip - povrede pravila koje se tiču njegove licence.

Sindikat profesionalnih trenera Francuske poslao je dopis PRO ligi u kome je naznačio da Vujošević nije smeo da vodi susret Vilerbanu, koji je njegov tim dobio rezultatom 78:73. Reč je o duelu 20. prvenstvenog kola igranog 13. februara, pre nego što je trener Limoža stekao pravo da vodi ekipu u domaćim takmičenjima, odnosno pre nego što mu je Košarkaški savez Francuske priznao diplomu.

Izabrane vesti

Sindikat se žalio zbog toga što je na osnovu TV snimka i fotografija uočeno da je Vujošević davao instrukcije igračima za vreme tajm-auta, kao i da je posredstvom svog pomoćnika „vodio“ utakmicu.
„Ne želimo da optužujemo Limož ili njegovog trenera, koga poštujemo, ali hoćemo da vidimo da vidimo kako se propisi na isti način primenjuju na sve ekipe. Ovo je pitanje profesionalne pravde kojem moraju da se podvrgnu svi klubovi. Na osnovu TV snimaka svi su mogli da se uvere kako je Vujošević zapravo vodio Limož, a na to nije imao pravo. Drugi treneri su čekali da bi dobili licencu kako bi nesmetano mogli da diriguju igrom tima“, piše u saopštenju Sindikata profesionalnih trenera Francuske.

Dušku Vujoševiću je u međuvremenu priznata diploma, pa će moći nesmetano da vodi ekipu u prvenstvu već od 27. februara, kad u goste Limožu stiže Elan Šalon, ali će se u međuvremenu klub suočiti sa mogućom kaznom u vidu oduzimanja bodova.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

KK LimožFrancuskaDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara