Tristan Vukčević (©AFP)
Tristan Vukčević (©AFP)

Vukčević posle drafta dobio iznenadni poziv: Zvao me Mark Gasol, sviđa mu se kako igram

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 12:31

"Želeo je da mi da savet i veoma sam mu zahvalan. On je legenda", dodao je košarkaš Partizan Mozzart Beta

I dalje nije poznato gde će Tristan Vukčević igrati naredne sezone. Košarkaša Partizan Mozzart Beta su Vašington Vizardsi izabrali kao 42. pika na minulom NBA draftu, izrazio je želju da karijeru nastavi u NBA, ali mu franšiza iz glavnog grada SAD još nije ponudila mesto u prvom timu. Pominjalo se da bi mogao i na kaljenje kod Vasilisa Spanulisa u Peristeri (gde je i njegov otac Dušan u stručnom štabu), ali i da je za njegove usluge zainteresovan i Olimpijakosa.

Da ima šlifa za NBA prepoznao je, ni manje ni više, Mark Gasol. Pozvao je ga iz vedra neba nekoliko dana nakon drafta.

Izabrane vesti

"Samo me je pozvao i rekao da mu se sviđa kako igram i želeo da mi da savet. Pričao je o razlikama u NBA i kako je život drugačiji, kako da se naviknem. Takođe, kad god me nešto interesuje ili imam specifično pitanje, da budem slobodan da ga pozoveom. Veoma sam mu zahvalan. On je legenda", rekao je Vučkević za NBC.

Pričao je za američke medije i o košarkaškim počecima, uz oca koji se profesionalno bavio košarkom na najvišem evropskom nivou. Dušan Vukčević je bio i saigrač i sa dvojicom pomoćnih trenera iz Vašingtona, Džozefom Blerom i Dejvidom Vanterpulom, pa čak delio svlačionici i teren sa potencijalnim Tristanovim saigračem u Vizardsima, Danilom Galinarijem, pre nego što je Italijan otišao preko bare.

S ozbirom da mu je otac imao uspešnu igračku karijeru, postoji i određeni pritisak na njemu.

"Iskreno, veliki je pritsak, ali ne mislim da mi škodi, već da mi pomaže. Posle loše utakmice, otac je uvek iskren sa mnom. Nikada mi nije govorio da sam najbolji. To me je uvek motivisalo da nastavim dalje".

Govorio je i o košarci u Srbiji, istakao da je ponosan na svoje poreklo, iako je živeo u Italiji, Grčkoj i Španiji, pa čak i Atinu smatra svojim domom, gde najčešće provodi vreme van sezone.

"Srbija je košarkaška zemlja, to nam je u krvi. Kažu da je dobro biti Srbin. Jokić je najbolji igrač u NBA trenutno. Đoković broj jedan u tenisu. Sportska je zemlja i mnogo se oslanja na sport", zaključio je Tristan Vukčević.

Istakao je za NBC i da zna na čemu mora da radi kako bi napredovao i pripremio se za NBA, gde se igra brže i sa manje napadačke strukture. Nada se da će popraviti brzinu donošenja odluka i da će biti agresivniji u traženju šuta. U odbrani želi da popravi rad nogu i anticipaciju.

U Letnjoj ligi je ostavio dobar utisak, ali tu je tek okusio šta ga čeka s one strane Atlantika. Zasad sve ide pravim putem, a kako stoje stvari, imaće Tristan i podršku nekih od najvećih evropskih igrača na putu ka NBA snu i košarkaškoj slavi.


tagovi

Tristan VukčevićVašington VizardsMark GasolPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara