Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Za Jokića tripl-dabl sa 49 poena običan dan na poslu, Meloun pita: Ako Nikola nije MVP, ko je?

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 09:32

”Stalno je udvojen, oko njega su i po trojica igrača, a on ubaci 49 poena”

MVP radi MVP stvari... Denverova pobeda nad Los Anđeles Klipersima u Bol Areni imala je potpis zvanično najboljeg srpskog igrača i prvog lica NBA lige u prošloj sezoni. Monstruoznu partiju sa 49 poena, 14 skokova i 10 asistencija upotpunio je dodavanjem za Arona Gordona iz teške situacije o čemu priča ceo košarkaški svet.

Zadivio je Jokić po ko zna koji put sve ljubitelje najjače lige na planeti, pogotovo trenera Majkla Melouna za koga nema dileme da je momak iz Sombora u modu odbrane prestižne titule koju je osvojio pre nekoliko meseci.

Izabrane vesti

”Ako Nikola Jokić nije MVP, ko je onda”, pitao je Meloun novinare posle utakmice i nastavio:

”Ljudi, shvatate li vi koliko on pažnje dobija? Stalno je udvojen, oko njega su i po trojica igrača, a on ubaci 49 poena”.

Cela košarkaška javnost sada priča o Jokićevoj asistenciji za Gordona kojom je rešena utakmica.

”Nikola može da vas pobedi dodavanjima, poenima, uhvaćenim loptama... I to dodavanje za Gordona ne samo što je donelo pobedu, već je poslužilo i kao deseta asistencija”.

Govorio je Meloun i o tome na koje sve načine protivnici pokušavaju da zaustave aktuelnog MVP...

“Ne radi se samo o Klipersima večeras. Svaki tim sa kojim smo igrali pokušao je da nam se suprotstavi sa niskom petorkom. Menjali su mnogo tokom mečeva, pokušavali da ga blokiraju, nije to nešto su samo Klipersi radili. To je način na koji svi pokušavaju da zaustave Jokića”, objašnjava trener Nagetsa i dodaje:

”Mnogo vremena smo proveli (Nikola i ja) pričajući o tome. Gledali smo snimke, prolazili kroz sve situacije, radili na tome tokom treninga. Ne možemo da budemo opsednuti isključivo Nikolom, jer preostali igrači u petorci stoje po terenu, što olakšava posao rivalima”.

Dok je Meloun sipao pohvale, za Jokića je sve ovo bilo potpuno normalno. Odmah posle utakmice vratio je film na situaciju koja je donela pobedu.

“Bio sam udvojen, video sam da će da me udvoje, pivotirao sam u polukrug. Barton je dotrčavao na vrh 'kapice', Moris protrčavao ka košu, zbog čega sam odlučio da proigram Gordona zbog toga što je bio sam. Zasluge za celu akciju idu timu, jer smo mi sve ovo zajedno napravili. Otvorili smo dobar prostor i završili akciju“, nasmejano će Jokić.

Kako uopšte biraš svoje bitke, odnosno na osnovu čega donosiš odluke o tome da li ćeš da napadneš koš, razigraš saigrača ili uradiš nešto potpuno neočekivano poput ovog dodavanja Gordonu?

“Vodili smo, pa smo gubili, u trećoj četvrtini smo bili baš loši, zbog čega sam želeo da nam pružim šansu da pobedimo. Odlučio sam da budem jako agresivan. Obično to ne radim, ali večeras jesam“.

Aron i ti ste uspostavili jako dobru konekciju, kakav je vaš odnos?

“Stalno razgovaramo, želi da uči košarku i pita me za savete, gde da bude kada smo zajedno na parketu. Vidim da mu je iskreno stalo i da želi da pobedi. U nekim mečevima ne postigne veliki broj poena, ali uvek se trudi da igra jaku odbranu. Zaista želi da pobedi i to posebno volim kod njega“.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA ligaMajkl Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara