Nikolo Manion i Luka Mitrović (©Starsport)
Nikolo Manion i Luka Mitrović (©Starsport)

Za Maniona kod Duška Ivanovića nema mesta, Asvel mu daje novu šansu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 15:54

Đanmarko Poceko izgleda rešio da preseli pulena iz reprezentacije Italije u Francusku

Nije bivši košarkaš Golden Stejta i italijanski reprezentativac Nikolo Manion uspeo da se snađe u Virtusu iz Bolonje. Istina, imao je i problema sa zdravljem i povredama, pa je letos novu šansu potražio u Vitoriji. Nije ni kod Đoana Penjaroje preterano blistao, pa se povredio, a kod Duška Ivanovića ne viđa često parket. Zato bi svetlo mogao da ugleda u Asvelu.

Kako prenosi BasketNews, francuski klub je najbliži potpisu italijanskog plejmejkera, pošto se očekuje da uskoro raskrsti sa Baskonijom.

Izabrane vesti

U dresu tima iz Vitorije beležio je dosad svega šest poena, 2,2 asistencija i 1,2 skoka u Evroligi, a u prethodnom kolu, protiv bivšeg tima Virtusa, nije ni igrao. Navodno je poslednjih dana skočilo interesovanje za njegove usluge, a među prvima su se javili klubovi iz njegove domovine, učesnik FIBA Lige šampiona Tortona, kao i Vareze.

Ipak, on je odlučan da ostane u Evroligi, pa se kao opcija pojavio Asvel. Jasno, glavna spona između tima iz Vilerbana i italijanskog reprezentativca je Đanmarko Poceko. Šef struke najtrofejnijeg francuskog kluba i selektor Azura je imao odličnu saradnju sa Manionom u državnom timu i navodno su izgradili odličan odnos.

Pritom, Asvel posle odlaska Frenka Džeksona u Kinu traži pojačanje na bekovskim pozicijama i igrača koji bi mogao da pomogne ekipi da pobegne sa dna evroligaške lestvice (2-12).

Manion je posle kratke epizode u NBA zablistao u dresu reprezentacije tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu, leta 2021. Bio je među najzaslužnijima što je Italija izborila vizu za Tokio i to preko Srbije u finalu.

Nije ga bilo u dresu Azura tokom Svetskog prvenstva jer se posvetio pripremanju za predstojeću sezonu, ali navodno ga i dalje čeka važna uloga u državnom timu, posebno dok je tu Poceko. Ukoliko dođe do njegovog prelaska u Asvel, jasno je da će veza između selektora i 22-godišnje plejmejkera dodatno ojačati.


tagovi

Nikolo ManionAsvelKK AsvelBaskonijaĐanmarko Poceko

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara