Denver Nagetsi (© AFP)
Denver Nagetsi (© AFP)

Za mesto u golubarniku treba izdvojiti ozbiljan novac: U Denveru skaču cene karata za veliko finale

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 06:23

Lokalni mediji krenuli su već da se bave cenama karata za veliko NBA finale u kojem će Nikola Jokić i družina igrati protiv Majamija ili Bostona

Posle istorijske četiri pobede protiv Los Anđeles Lejkersa u finalu Zapada, navijači Devener Nagetsa se spremaju za nešto što do sada nikada nisu iskuslili, da gledaju svoj tim u velikom finalu NBA lige. Međutim, cene neće biti jeftine. Ako žele da uživo vide nastavak dominacije Nikole Jokića protiv Majamija ili Bostona, moraće da izdvoje minimum 750 dolara.

Ovo je cena za najlošija mesta u dvorani, ili što bi se kod nas reklo, golubarnik. Za bolja mesta u dvorani, cene karata drastično skaču. O temi karata već su krenuli da se bave lokalni mediji, a pre svih prestižni Denver Post koji donosi nekoliko zanimljivih informacija.

Izabrane vesti

Naime, iako se još uvek ne zna da li će Nikola Jokić i drugari igrati protiv Majamija ili Bostona, već sada su cene donekle poznate. Iako zvanična blagajna u dvorani još uvek nije otvorena, specijalizovani sajtovi za preprodaju karata su već pustili cene za veliko finale u Denveru.

Ukoliko Majami Hit pobedi na Istoku, a vrlo su blizu da to urade jer vode sa 3:1, onda će Denver imati prednost domaćeg terena i postoji mogućnost da čak četiri meča budu igrana u Koloradu, tačnije Bol Areni, dok ukoliko Boston napravi istorijski preokret, oni će imati prednost domaćeg terena u finalu zbog boljeg učinka u regularnom delu sezone.

Ipak, vratimo se na cene. Ukoliko neko želi da sedi uz teren, na najprestižnijim mestima, cene se kreću od 6.000 dolara pa sve do neverovatnih 25.000 dolara.

Kako utakmice budu odmicale, tako će i cene rasti, pa već sada karte za drugi meč u Denveru vrede minimalnih 849 dolara, a za treću utakmicu cena skače na čak 995 dolara za najjeftinija mesta.

U istom tekstu se navodi da navijači ne treba da budu nestrpljivi i odmah kupe karte. Tamošnji sistem je drugačiji u odnosu na ovaj u Srbiji gde su cene karata fiksne i potpuno je nebitno da li ih kupite na dan utakmice ili dve nedelje ranije. U Sjedinjenim Američkim Državama cene vrlo često variraju pa je moguće da će u nekom momentu cifre pasti, ali naravno postoji i rizik da još više poskupe.

Ipak, bez obzira na visoke cene, nema dileme da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta. Svi će želeti da navijaju za Nagetse koji trenutno izgledaju nezaustavljivo sa Jokićem na čelu.


tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara