Za titulu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.06.18. | 15:21

Osokoljeni Monako na neugodni Le Man

Svetsko prvenstvo u fudbalu je u prvom planu, ali u vidu imajte i francusku košarku. Može da bude i zanimljiva i isplativa.

Monako i Le Man rešavaju pitanje šampiona, trenutno je 2:2 u seriji, igra se na tri dobijene (18.30). Da nas čeka neizvesna završnica svedoči i istorija međusobnih duela ovih timova, pošto i jedni i drugi na 10 prethodnih okršaja imaju po pet pobeda. Aktuelni prvak Šalon Saon nije se plasirao u plej-of. 

Izabrane vesti

Delovalo je da će Monako ostati bez titule, ali su se izvukli u četvrtom duelu u Le Manu, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani. Sada su blizu duple krune jer su ranije slavili u Liders kupu upravo protiv Le Mana.
"Bili smo svesni da možemo da igramo bolje u odbrani i to smo i uradili. Realno, niko nam nije bio kriv što smo izgubili dve u nizu, sada imamo priliku da u svojoj hali popravimo stvar", kazao je bek šuter Monaka Aron Kraft.

Le Man je bio na pragu prve titule od 2006. godine, imao meč loptu u svojoj dvorani, ali je samom sebi zakomplikovao život i sada je u realnoj situaciji da ostane praznih ruku. Košarkaše Le Mana nije hteo šut u prošloj utakmici, najbolji igrači su zakazali, pa će morati da se vade u gostima Monaku, gde su već jednom slavili u ovoj seriji.
"Mnogo smo grešili, primali lake poene, a Monako je to kažnjavao. Mislim da nismo pukli pod pritiskom, samo smo jednostavno mnogo grešili", poručio je trener Le Mana Erik Bartečeki.

Dakle, pritisak je na Monaku, pominje se da bi i u slučaju osvajanje titule Crnogorac Zvezdan Mitrović mogao da napusti klub, a Le Man nema šta da izgubi. Već su slavili u gostima u ovoj seriji, pokazali su snagu i u polufinalu protiv Strazbura, a ako ofanzivna linija bude na nivou, sve je moguće.

FRANCUSKA 1, FINALE PLEJ-OFA

Foto: Shutterstock


tagovi

FrancuskaKK Le ManKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara