""
""

Za uspomenu i dugo sećanje: Pričaće se godinama o večeri kad je Željko doveo prvaka Evrope u Čačak

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.17. | 21:15

Borac pošteno preznojio Fenerbahče

Još kad je ugovoren duel, pobednik je bio poznat. Krajnji ishod već tada nikome nije bio bitan, niti je bilo ko očekivao pobedu Borca. Važno je samo da je košarkaški hram kraj Morave bio krcat, jer su svi želeli da vide sportsku predstavu prve klase. I nisu bili razočarani, naravno,

Čačani su pozdravili sugrađanina i najtrofejnijeg trenera Evrope, Željka Obradovića, njegove saradnike Androića i Zimonjića, kao i novu akvizicuiju Marka Gudurića. Svi su od Borca dobili poklone, kao vid zahvalnosti za sve učinjeno za srpsku košarku, a rezultat i pobeda sastava iz Istanbula pala je u drugi plan - 93:81.

Izabrane vesti

Što se tiče same utakmice, Fener je od početka krenuo ozbiljno, kao da je u pitanju meč od rezultatskog značaja. Takva ekipa ne zna drugačije. Čak i da su hteli da spuste gas, Obradović ne bi dozvolio. Za njega nema nebitnih mečeva. Doduše, publici to nije smetalo, jer su videli sjajne poteze. Prave evroligaške. Valja pohvaliti i igrače Borca, jer su pružali lavovski otpor šampionu Evrope.

U drugoj četvrtini igrači Borca su se malo opustili, zatim zaigrali bolje, naročito u odbrani, jedino što ih baš nije hteo šut za tri, tradicionalno čačansko oružje. Tek je posle 15. minuta Marinović probio led pogotkom van linije 6,75.

U tom trenutku domaćin se digao kao feniks iz pepela, posle dužeg perioda prišao je protivniku na četiri poena zaostatka (37:41). To je dodatno podiglo na noge već prilično bučnu publiku. Halom se iz sveg glasa prolamalo ,,Borac, Borac”. Trener  Bojić pronašao je idealnu petorku koja je mogla da parira moćnom protivniku.

Osokoljeni dobrom završnicom prvog poluvremena, igrači Borca su hrabro i energično zaigrali u nastavku. Iako je Fener igrao sa prvom postavom, domaćin je ekipi iz Istanbula sve vreme disao za vratom, da bi u 28. minutu rezultat prvi put bio u korist Borca (63:62).

Raško Bojić mogao je u ovim trenucima da bude prezadovolja i ponosan igrom i zalaganjem izabranika. Igrači Borca su publiku dovodili u trans. Od huka sa tribina nisu se mogle čuti spostvene misli. Igrači Fenera delovali su uplašeno i dezorganizovano. Na kraju treće deonice, domaćin je na iznenađenje svih vodio (69:65).

Čačanska artiljerija je poslednju četvrtinu otvorila dobro, povećavši razliku, međutim, Obradović bio je primoran da zatraži minut odmora. Posle toga, Fener se stabilizovao, vratio na teren sa najboljom petorkom i zaigrao bolje. Gosti su uspeli da vrate vođstvo, ali Borac nije želeo da spusti gard. Želja za velikom pobedom i slavom ipak nije bila dovoljna za Čačane. U završnici je kvalitet i iskustvo sticano u Evroligi ipak presudilo, pa je Fener odneo pobedu, kao što je bilo očekivano.

Sumirajući meč jedna stvar je sigurna – Čačani će se sećati ove utakmice  dugo. Ne dolazi im baš svaki dan u goste prvak Evrope. Ostaće upamćeno da je Borac iz Čačka namučio prvaka Evrope i Turske.

Čačani će moći će da se ponose.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

BORAC - FENERAHČE 81:93
/16:26; 23:21; 30:18; 12:28/

Čačak
Hala Borca
Gledalaca: 3.000
Sudije: Ivan Stefanović (Kraljevo), Časlav Čukalović (Beograd), Vladimir Vesković (Beograd)

Borac: Ćalović, Popović 4, Ćirić, Đoković 8, Pešaković, Prlja 4, Mićić 8, Stojadinović 13, Pantić 6, Gavrilović 2, Todorović 12, Čarapić 7, Marinović 17.

Fenerbahče: Tompson 11, Meli 13, Hersek, Vonamejker 2, Biberović, Slukas 7, Arna 9, Naneli 6, Minčev 6, Gudurić, Veseli 10, Guler 12, Duverioglu 5, Datome 10.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

(Foto: Ozon Press - Nebojša Jovanović)

tagovi

FenerbahčeKK BoracKK FenerbahčeRaško BojićSrbijaŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara