Kazis Maksvitis (©Star Sport)
Kazis Maksvitis (©Star Sport)

Žalgiris drhtao 35 minuta protiv Mažejkjaja pred Zvezdu, Evans režirao preokret

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 20:37

Nije se proslavio velikan iz Kaunasa, ali na kraju slavio

Nastavlja se Žalgirisova serija bez poraza, ali kao i gotovo svaki put otkako je sezona počela, ponovo je pobeda ostvarena na mišiće. Posle tesne pobede u Bolonji nad Virtusom, šampion Litvanije drhtao je skoro 35 minuta protiv Mažejkjaja kojeg je na kraju ipak dobio rezultatom 73:69 (15:16, 20:27, 10:14, 28:12).

Nije se proslavio velikan iz Kaunasa pred dolazak Crvene zvezde u drugom kolu Evrolige (petak, 19.00), ali i pored toga piše se četvrta takmičarska pobeda.

Izabrane vesti

Nalazio se Žalgiris na rubu provalije. Posle jako loše treće deonice u kojoj je ubacio samo 10 poena, što je domaćin iskoristio da stekne prednost i od 14 poena izgledalo je da se Žalgirisu smeši poraz, ali je u pravom trenutku iskočio Kinan Evans. Posle skoro pet minuta bez poena iz igre na kraju trećeg i početku četvrtog kvartala, Evans je probudio ekipu sa nekoliko važnih poseda koje je završio poenima.

Ispratili su ga Edgaras Ulanovas i Rolands Šmic u ključnim trenucima, pa je Žalgiris serijom 21:2 okrenuo rezultat i otišao na +7 (66:59). Ni tada se Mažejkjaj nije predavao, uspeo je da se trgne i dođe na dva poena minusa, pa je završnica prošla u rezultatskoj neizvesnosti. No, Žalgiris je na iskustvo izvukao pobedu.

Evans je meč završio sa 18 poena (5/9 iz igre, 2/6 za tri), tri skoka, te po jednom asistencijom i ukradenom loptom. Ulanovas je imao 15 poena, od čega osam sa linije slobodnih bacanja (8/9), dok je Naz Mitru Long imao sedam poena i četiri skoka. U domaćim redovima po 17 poena imali su Martinas Gecevičijus i Danijel Dolenc, Kej Brunke je dodao 11, a Čonsi Kolins 10 poena.



tagovi

Žalgiriskk ŽalgirisKazis MaksvitisKinan EvansEdgaras Ulanovas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara