Evroliga (©Star Sport)
Evroliga (©Star Sport)

Žalgirisova kandidatura za organizaciju F4 Evrolige neizvesna zbog rastuće krize

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 19:44

Litvanska vlada kao meru štednje odlučila da ne izdvoji novac potreban za pripremu završnog turnira

Beograd se i ove godine pokazao kao odličan domaćin najboljim evropskim košarkaškim klubovima uprkos tome što je za organizaciju imao oko tri meseca.

Ime narednog domaćina Fajnal fora još nije poznato, ali je Žalgirosova kandidatura izgleda ugrožena zbog problema sa finansiranjem.

Izabrane vesti

Naime, odlukom državnih vlasti da se stegne kaiš u jeku najozbiljnije ekonomske krize još od 2008, Žalgirisu nije isplaćena novčana nadoknada od 1.000.000 evra koja bi trebalo da pogura klub ka organizaciji završnog turnira.

Četvrtak, 20.30: (1,30) Partizan Mozzart Bet (16,0) Žalgiris (3,90)

To je potvrdio i generalni menadžer nekadašnjeg evropskog šampiona Paulijus Motijejunas za nacionalnu televiziju.

“Dobili smo odgovor od Vlade da nam neće dodeliti novčana sredstva zbog krize i da u budžetu nema novca za organizaciju takvih događaja. To smo prihvatili kao jasnu činjenicu“.

Uprkos izostanku velike sume novca, Žalgiris se nada da će ostati među najozbiljnijim kandidatima za F4 2023.

“Pripremili smo ceo plan za Evroligu, uz pomoć lokalnih vlasti spremni smo da organizujemo F4. I dalje se nadamo da će Vlada ipak moći da nam pomogne. Generalno, sada je sve na Evroligi, čekamo njihov odgovor. Šanse da organizujemo F4 su tanke, jer naš projekat je 'siromašan' u odnosu na druge kandidate“.

Kada je Berlin početkom godine odustao od F4 ove godine, bilo je pomena da bi organizacija mogla automatski da se vrati glavnom gradu Nemačke već za 2023. godinu. Međutim, o tome zasad nema mnogo priče. Podsetimo, u budućnosti bi F4 mogao da se igra u Dubaiju, s obzirom da je grupa šeika spremna da uloži veliki novac u Evroligu pod određenim uslovima. Jedan od njih je da se završni turnir igra baš na Bliskom istoku.


tagovi

ŽalgirisEvroligaFajnal for Evrolige

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara