Košarkaši Žalgirisa (©MN Press)
Košarkaši Žalgirisa (©MN Press)

Žalgirisu smanjena kazna zbog ponašanja publike na meču protiv Crvene zvezde

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.05.22. | 10:30

Evroliga odlučila da globu od 9.000 evra podeli sa tri

Košarkaški klub Žalgiris kažnjen je od strane Evrolige sa 9.000 evra zbog ponašanja dela publike na meču protiv Crvene zvezde u finišu sezone. Usledila je žalba litvanskog kluba, koja je urodila plodom. Kako prenosi BasketNews, kazna je umanjena na 3.000 evra.

Podsetimo, duel Žalgirisa i srpskog šampiona ostao je obeležen uvredama sa tribina koje su upućene crveno-belima poštu nisu hteli da drže antiratni transparent u bojama zastave Ukrajine. Nekoliko dana kasnije usledila je kazna, a potom i žalba od strane Litvanaca.

Izabrane vesti

"Odlučili smo da uložimo žalbu, jer su izjave i ocene situacije iznete u odluci disciplinskog sudije Evrolige nisu utemeljene u činjenicama“, rekao je svojevremeno Paulius Motiejunas, direktor Žalgirisa.

U međuvremenu je navijačka grupa "Green White Boys" odlučila da pomogne klubu, pa je za nedelju dana sakupila 6.607 evra za isplaćivanje kazne. Novac je prosleđen Žalgirisu, ali je sada doneta odluka da se kazna umanji, te će Evroliga dobiti manje od polovine pomenute sume. Ostatak će, kako se navodi, biti doniran nevladinoj organizaciji "Blue/Yellow" koja podržava oružani otpor Ukrajine od 2014. godine i tamošnjim vojnicima i volonterima šalje namirnice kao podršku u ratu sa Rusijom.



tagovi

kk ŽalgirisKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara