""
""

Zdovc najavljuje još jedno veliko iznenađenje: Pašće i Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.16. | 21:45

Trener AEK-a tvrdi da njegov tim može do velikog uspeha u trećem meču grčkog plej-ofa

U trećoj utakmici polufinalne serije grčkog plej-ofa Aris je savladao Panatinaikos (77:68) i tako smanjio rezultat na 2:1. To isto pokušaće da uradi AEK, u utorak od 18 sati, kad igra protiv Olimpijakosa koji je takođe dobio dva meča pred svojim navijačima (2:0).

Ne iznenađuje me trijumf Arisa u trećoj utakmici, i mi ćemo pobediti Olimpijakos”, pun je samopuzdanja i vere trener AEK-a Jure Zdovc koji za Mozzart Sport kaže da je po  prirodi ambiciozan i da uvek želi da bude prvi.

Izabrane vesti

“Imamo ekipu za to, mada je u Gčkoj veoma teško igrati protiv Panatinaikosa i Olimpijakosa. To su veliki klubovi koji puno ulažu, sa armijom navijača, jednostavno, ekipe i klubovi  za vrh Evrope. Oni su jaki na svim pozicijama i nekad se zaletiš pa udariš u zid”.

N čemu onda  gradite optimizam?
Ja sam pomalo romantičar, verujem da svako može da pobedi, ali potrebno je da veruješ i bićeš nagrađen. Nadam se da ćemo trijumfovati na svom parketu”.

U Grčkoj klubovi koji ne prođu u finale igraju za treće mesto?
“I to na tri dobijene utakmiice, što nije slučaj u ostalim zemljama. To, po mom mišljenju, nije dobro jer se onda igrači AEK-a ili Arisa  nedovoljno fokusiraju na utakmice sa najvećim klubovima i misle o borbi za treće mesto”.

Jure Zdovc koristi priliku i upoređuje grčku i tursku ligu?
“U Turskoj nije iznenađenje kad neki drugorazredni klub pobedi Fener, Efes ili Galatu. U Grčkoj je to skoro nemoguće. Tu se ništa nije promenilo još od mojih igračkih dana. AEK je već jednom poremetio raspored među vodećima, osvajanjem titule”.

Narednog vikenda održava se fajnal-for u Berlinu. Kakve su vaše prognoze?
“Plasman Laborala i Lokomotive se u neku ruku može smatrati kao iznenađenje. Fenerbahče i CSKA su favoriti, to su pokazali igrama tokom cele sezone. Ipak, Kuća i Kuban imaju rostere koji su za respekt, i ukoliko budu imali dan, sve je moguće. No, verujem u Obradovića i Itudisa, CSKA je favorit na papiru, ali Fener igra sjajnu odbranu, puni su samopouzdanja. Sve su pokazali protiv Reala kog su razmontirali”.

AEK će naredne sezone igrati Evrokup?
“Parafirali smo ugovor sa Ulebom, međutim, očekujem vrelo leto, svašta će se dešavati  jer još uvek traje rat na relaciji Fiba-Uleb”, zaključio je Zdovc.

Treća utakmica AEK-Olimijakos igra se  u utorak od 18 sati.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

OlimpijakosJure ZdovcGrčkaEvropaDragan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara