Dejan Radonjić gleda ka Migelu Anhelu Perezu (©Starsport)
Dejan Radonjić gleda ka Migelu Anhelu Perezu (©Starsport)

Zelene baš zaboleo poraz od crno-belih: Panatinaikos zvanično podneo žalbu Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 18:53

Očekuje se da razgovore sa predstavnicima grčkog kluba narednih dana obavi predsednik elitnog takmičenja Dejan Bodiroga

Košarkaši Panatinaikosa pretrpeli su peti poraz od starta Evrolige. Sinoć ih je u OAKA Areni savladao Partizan Mozzart Bet (91:89). Odmah nakon meča počelo je "treće poluvreme" od strane čelnika domaćeg tima, koji su ogorčeni suđenjem na svim dosadašnjim susretima u elitnom takmičenju, pa tako i u sinoćnjem.

Portparol Zelenih Dimitris Kontos je iste večeri istakao da će PAO "učiniti sve što je ljudski moguće" i da će ići "do zakonskih granica", a sada je to i učinio. Grčki velikan je poslao pismo Evroligi.

Izabrane vesti

Tako su navedene žalbe na sudijsku trojku Migel Anhel Perez, Fernando Roča i Saulijus Racis postale zvanične, što je iz Panatinaikosa i potvrđeno. Grčki klub je u zvaničnom pismu poslao i snimke, a predložio je i određene promene u pravilima vezanim za čelendž trenera.

Očekuje se da predsednik Evrolige Dejan Bodiroga u narednih par dana bude u Atini, gde će obaviti ragovor sa predstavnicima Panatinaikosa.

Uz žalbe i predloge, Panatinaikos je uspeo i da pronađe osobu koja je bacanjem predmeta na parket OAKA Arene naterala arbitre da prekinu meč protiv Partizan Mozzart Beta na par minuta u završnici poslednje deonice. Ta osoba je kažnjena i zabranjen joj je pristup dvorani na predstojećim utakmicama u Atini.

Atinjani imaju učinak 1-5 u Evroligi, a u narednom kolu ih očekuje susret sa raspucanom Baskonijom koja je sinoć ubacila 116 poena Makabiju kod kuće (4-2). U domaćem prvenstvu ekipa Dejana Radonjića ima tri pobede posle četiri runde, a crnogorski stručnjak i dalje ima punu podršku kluba, što je potvrdio i Dimitris Janakopulos.



tagovi

KK PanatinaikosDimitris JanakopulosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara