Foto: Košarkaški savez Zelenortskih ostrva
Foto: Košarkaški savez Zelenortskih ostrva

Zelenortska Ostrva skupljaju pare u Bostonu da bi otputovali na Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.08.23. | 10:47

Sa samo oko 600.000 stanovnika i ograničenim resursima, zemlja se bori da pošalje tim u Okinavu u Japanu

Nakon trening kampova u Italiji i Španiji, reprezentacija Zelenortskih Ostrva nastavlja pripreme za predstojeće FIBA Svetsko prvenstvo u SAD sa važnom misijom - da prikupi dovoljno novca za učešće na turniru. Zelenortska Ostrva su najmanja zemlja koja se ikada kvalifikovala za Svetsko prvenstvo. Sa samo oko 600.000 stanovnika i ograničenim resursima, zemlja se bori da pošalje tim u Okinavu u Japanu, gde će se odigrati mečevi Grupe F.

U nedelju, 13. avgusta, tim se sastao sa lokalnom zajednicom Zelenortskih ostrva u Bostonu. Nakon prezentacije, dočekani su uz muziku i igru.

Izabrane vesti

Tokom vikenda, Košarkaška federacija pokrenula je akciju prikupljanja sredstava. Ljudi, kako lokalno u Masačusetsu tako i na Zelenortskim Ostrvima, mogu da doprinesu pomoći timu u njegovom prvom pojavljivanju na Svetskom prvenstvu.

Tim će biti u SAD od 13. avgusta do 18. avgusta, gde će se održati više društvenih događaja.

Tokom boravka, pomenuti tim će igrati protiv Državnog univerziteta Bridžvoter, koji ima bliske veze sa vladom Zelenortskih Ostrva. Država Masačusets ima bogatu zajednicu doseljenika. Kao takav, pored prikupljanja sredstava biće održan i mini kamp za decu porodica sa Zelenortskih ostrva.

Tokom trening kampova, više igrača, uključujući najveću zvezdu tima Edija Tavaresa, patilo je od umora.

Sve ovo proizilazi iz prve pripremne faze, ali nema razloga za brigu“, rekao je glavni trener Emanuel Trovoada za Radio Kabo Verde.

Iako je bilo nekih problema oko Tavaresovog putovanja u SAD, Zvezdani centar je uspešno stigao i učestvovao u svim događajima.


tagovi

Valter Tavares

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara