Foto: MN Press
Foto: MN Press

Željko prvi put o Spanulisu posle “prebega” iz 2010: Veliko poštovanje za njega, uzor je i primer

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 10:05

“Želim mu da bude srećan sa porodicom i da radi ono što voli", kaže trener Partizana

Početkom jula 2010. godine, Željko Obradović je sedeo i smišljao planove kako da Panatinaikos odvede do vrha Evrope i čekao je u međuvremenu odgovor Vasilisa Spanulisa. Deset noći kasnije, odluka je pala. Kil Bil je odlučio da svoj talenat ponese na neku drugu adresu. Da pređe u Olimpijakos. Ni manje ni više. Težak udarac je to bio i za Panatinaikos, ali i za najboljeg trenera Evrope u istoriji.

Sada, 11 godina kasnije, Željko Obradović sa klupe Partizana posmatra kako je isti taj Vasilis Spanulis završio karijeru. Trenirao ga je četiri sezone u redovima Zelenih. Takođe, karijeru je završio i Nikos Zizis, sa kojim je popularni Žoc sarađivao u Fenerbahčeu.

Izabrane vesti

I nije ostao nem na to. Ukazao je Obradović, putem portala Sport24gr, priznanje čuvenom Spanulisu na svemu što je uradio u karijeri. Govorio je o njemu prvi put posle te odluke 2010. godine.

"Veliki igrači, uzori za mlađe zbog svega što su uradili u karijeri", prokomentarisao je Obradović Spanulisa i Zizisa.

Istakao je da su se pomenuta dvojica upisala u istoriju evropske košarke.

"Insistiram na tome zato što nije dovoljno samo biti veliki igrač, osvajati titule, već taj neko mora da postavi dobar uzor za generacije koje dolaze. I to sa strašću, ljubavi prema košarci i posvećenosti. Obojica su ispisala važne stranice u istoriji evropske košarke i zaslužuju čestitke", poruka je Obradovića.

Jasno je da od odlaska Spanulisa iz Panatinaikosa odnos njega i Obradovića nije bio na nekom nivou. Pričalo se da su se 20. maja 2017. godine, veče pred finale Evrolige, sreli u liftu hotela i da nisu ni pogled razmenili.

Ipak, danas Obradović ima lepe želje i reči za Spanulisa, najefikasnijeg igrača u istoriji Evrolige.

"Čoveče, mnogo sam pričao, ne koristi nam da govorimo o tome šta se ranije desilo. Imam veliko poštovanje za Vasilisa Spanulisa i za ono što je dostigao u karijeri. Smatram ga primerom koji treba oponašati", rekao je Obradović.

Da li Željko ima želje za Spanulisa?

"Neka uživa u životu, jer je napravio mnogo žrtvi. Želim mu da bude srećan sa porodicom i da radi ono što voli", zaključio je Obradović.

Tadašnji prelazak, “prebeg” kako su ga mnogi nazivali, učinio je da se dogode tektonski poremećaji u grčkoj i evropskoj košarci. Kasnije je u mnogome uticao i na karijeru Spanulisa, ali i na istoriju Olimpijakosa.

Obradović je sada, 11 godina kasnije, pokazao klasu. Izgovorio je samo lepe reči za legendarnog evroligaškog igrača, Vasilisa Spanulisa.

Što bi rekao naš narod: bilo - prošlo.


tagovi

Željko ObradovićVasilis Spanulis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara